Maig 22, 2022
Per Nord-Estl Libertari
235 vistes

Villarejo especula sobre el fet que els atemptats del 17-A no haurien passat si l’imam de Ripoll no s’hagués mort 

Torna a dir que l’activitat de la cèl·lula gihadista era adreçada a fer “un ensurt a Catalunya” i que ell havia avisat el CNI que hi podria haver un atemptat 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Ripoll (Ripollès, comtat d’Osona) 22/05/2022.- Llegim a VilaWeb que el comissari del Cos Nacional de Policia espanyola i col·laborador del CNI José Manuel Villarejo va concedir ahir al programa Preguntes freqüents, de TV3, una insòlita entrevista en què va poder explicar-se llargament, durant tres hores, malgrat que, com algun dels tertulians del programa va recordar molt adientment, és un personatge que no té credibilitat. 

De les seves afirmacions i explicacions destaca un moment en què va especular que els atemptats de la Rambla de Barcelona i Cambrils de l’agost de 2017 no haurien passat si l’imam de Ripoll, Abdelbaki es-Satti, no s’hagués mort en l’explosió de la casa d’Alcanar que els va precedir. Després, va dir que els atemptats es podrien haver evitat. 

Segons Villarejo, es-Satti, que treballava a sou del CNI, però també del Marroc, hauria impedit l’atemptat perquè l’objectiu d’aquella operació tan sols era “fer un ensurt a la societat catalana” en el marc de l’Operació Catalunya

Villarejo va especular amb el fet que després de l’explosió els supervivents de la cèl·lula van decidir de fer l’atemptat perquè “s’havien cregut la història” [del gihadisme] i aquí va remarcar que si es-Satti no s’hagués mort, hauria impedit els atemptats. 

Les afirmacions de Villarejo en el programa Preguntes freqüents incideixen en un dels grans interrogants dels atemptats. Concretament, la dificultat d’entendre per quina raó, si la cèl·lula era controlada pel CNI, els gihadistes actuaven amb un explosiu tan rudimentari com el triperòxid de triacetona o TATP. El TATP és un explosiu especialment volàtil i inestable que els experts consideren que molt difícilment podria haver arribat d’Alcanar a Barcelona perquè hauria explotat pel camí.  

Al final del programa, es va presentar un àudio desconegut fins ara en què Villarejo parla fa anys amb el jutge que ara el processa. Aquest moment va servir perquè el comissari incidís en les irregularitats del seu procés. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com