Octubre 28, 2021
Per Direta
345 vistes


El darrer espectacle de la companyia lleidatana Les Cícliques posa en escena el valor de la comunitat en un moment de crisis personal, com pot ser el cas d’un greu accident. Tabula arranca amb un cop brusc que ho desintegra tot, una vida que s’ha de reconstruir, un personatge que no pot refer-se per si sol. Un gran titella blanc se sostén en les quatre actrius que l’acompanyen en aquest viatge de tornada. Elles van de roig, el roig de la sang necessària per tornar a bategar. La metàfora és tan senzilla com bonica, no som res sense els altres, no aprenem sense algú que ens ensenyi, a escriure, a caminar…

Les Cícliques neix com a companyia fa quatre anys quan Patricia de Haro Frutos, Saray González Claveria, Mariàngels López Llauradó i Carla Sabaté Casals engendren un projecte teatral per tal de visibilitzar les frustracions, tabús i opressions viscudes pel fet de ser dones. S’estrenen públicament el 8 de març de 2019 amb OFEC, amb l’objectiu de representar totes les dones silenciades. En aquest recorregut la companyia ha aconseguit confeccionar un llenguatge propi a cavall entre el teatre d’objectes i la dansa amb què firmen els seus espectacles. Per a Tabula, han comptat amb la direcció de Julieta Gascón Roque de la companyia Zero en conducta especialitzada en teatre d’objectes.

El procés de creació de Tabula també és un reflex del missatge implícit de la peça, ja que per a tirar-lo endavant la troupe ha rebut el suport de la comunitat a partir d’un microfinançament en el qual van participar 127 persones així com del suport a la creació de Fira Tàrrega 2021, marc en què es va presentar públicament l’espectacle el passat mes de setembre.

TEATRE

AUTORIA. Companyia Les Cícliques i Julieta Gascón Roque
DIRECCIÓ. Julieta Gascón Roque
INTERPRETACIONS. Patricia De Haro Frutos, Saray González Claveria, MA López Llauradó, Carla Sabater Casal
DURADA. 50 minuts
Autor font: Directa.cat