150 vistes

Aquesta mat铆, Roc铆o Varela de la IAC, membre del Comit猫 d鈥檈mpresa de l鈥檋otel de Barcelona Juan Carlos I (Hotel Fairmont Rey Juan Carlos I) ha explicat, al programa Planta baixa de TV3 la situaci贸 de les persones treballadores en el moment de fallida d鈥檃questa empresa.


Entrevista Rocio Varela

Segons R. Varela la plantilla es troba en situaci贸 d鈥檈xpedient de regulaci贸 temporal d鈥檕cupaci贸 (ERTO) des de l鈥檃turada de l鈥檃ctivitat laboral de l鈥檋otel amb l鈥檌nici de la pand猫mia. En aquests moments, una gran part de les persones treballadores han esgotat (o estan a punt de fer-ho) la seva prestaci贸 d鈥檃tur; aquestes persones s鈥檈stan trobant sense ingressos.

Aix貌 ha provocat l鈥檌nici d鈥檜na tongada de mobilitzacions amb concentracions de persones treballadores davant del bufet d鈥檃dvocats que representen a les persones propiet脿ries del Juan Carlos I, d鈥檕rigen saudita i residents a l鈥檈stranger.

Les mobilitzacions tenen com a objectiu for莽ar una soluci贸 a la situaci贸 laboral que passi per la represa de l鈥檃ctivitat o a l鈥檈xtinci贸 dels contractes per a poder reclamar les indemnitzacions pertinents i atur. Actualment els contractes continuen vigents i, sense acomiadaments, i les persones treballadores, finalitzats els ERTO vigent, hauran de presentar-se als seus llocs de treball encara que l鈥檈mpresa estigui tancada i no n鈥檈stigui percebent cap retribuci贸 econ貌mica.


V铆deo complertAutor font: Iac.cat