Maig 25, 2022
Per CGT Diputaci贸 De BCN
80 vistes

VALORACI脫 SOBRE L鈥橝CORD DE CRITERIS PER A LES BASES DE LES CONVOCAT脪RIES DEL PROC脡S D鈥橢STABILITZACI脫 DE PERSONAL INTER脥 A LA DIPUTACI脫

Companyes, companys,

Tal com us vam anticipar al nostre comunicat del dia 12 de maig (https://bit.ly/3PB1HC8) la negociaci贸 amb els RRHH de la Diputaci贸 sobre els criteris per a conformar les bases de les convocat貌ries del proc茅s extraordinari d鈥檈stabilitzaci贸 de personal inter铆 derivat de la Llei 20/2021 ha arribat ja a la seva fase conclusiva. Despr茅s d鈥檃cabar els treballs de la Comissi贸 T猫cnica dels PAMO i de realitzar dues reunions de la Mesa General de Negociaci贸 de personal funcionari (els dies 17 i 20 de maig), en la darrera d鈥檃questes la patronal va realitzar ja una proposta finalista, davant la qual tant CCOO, com UGT, com la I-CSC van donar la seva conformitat, mentre nosaltres vam manifestar que la traslladar铆em a Assemblea per a que fos aquesta la que decid铆s l鈥檃dhesi贸 o no de la CGT a l鈥橝cord. Aquesta Assemblea es va realitzar ahir a la Bonnemaison, i en la mateixa es va decidir per majoria donar la nostra conformitat al text i, per tant, adherir-nos-hi com a Secci贸 Sindical.

El text de l鈥橝cord, que entenem que ser脿 formalment aprovat durant els propers dies mitjan莽ant Decret, el podeu consultar en el seg眉ent enlla莽: https://bit.ly/3LMYbBx. Recordeu tamb茅 que durant els darrers dies s鈥檋a publicat, tant al BOPB (https://bit.ly/3lJPQUo), com al DOGC (https://bit.ly/3wGKnEi), l鈥檃nunci de l鈥檕ferta p煤blica d鈥檃quest proc茅s d鈥檈stabilitzaci贸, fruit de la identificaci贸 de places que s鈥檋a estat treballant amb RRHH des del passat mes de desembre al si de la CT dels PAMO.

Des de la CGT podem dir que estem moderadament satisfets amb l鈥橝cord assolit, sempre partint de la base que 鈥揷om ja hem dit en anteriors comunicats鈥 aquest es deriva de l鈥檃plicaci贸 d鈥檜na Llei la qual, en realitat, considerem que no suposa una soluci贸 justa a la problem脿tica de l鈥檃b煤s de temporalitat ni, per descomptat, la soluci贸 que nosaltres haur铆em volgut (que no 茅s altra que la de l鈥檃plicaci贸 directa de la jurisprud猫ncia comunit脿ria en relaci贸 a aquest tema). Partint d鈥檃quest condicionant, hem tingut clar, tanmateix, que hav铆em d鈥檌ntentar aprofitar els marges que oferia aquesta llei per tal que la concreci贸 del proc茅s d鈥檈stabilitzaci贸 a la Diba garant铆s al m脿xim, en la mesura dels possibles, l鈥檈stabilitzaci贸 del nostre personal inter铆 abusat i, sobretot, hem tingut clar que la negociaci贸 del mateix no es podia deixar exclusivament a l鈥檃ctual majoria sindical, sin贸 que havia de tenir en compte tamb茅 els nostres criteris.

El resultat de l鈥檃plicaci贸 concreta dels criteris acordats en les convocat貌ries que s鈥檋auran d鈥檃nar aprovant i executant l鈥檃nirem veient durant els propers temps, i serem actius, per la part que ens toca, fent-ne el seguiment. Som conscients de la impossibilitat d鈥檃rribar a acomodar, en un acord com aquest, tota la diversitat de casu铆stiques de personal inter铆 que tenim a la Diputaci贸, per貌 pensem que els criteris que s鈥檋an acabat confegint van en la l铆nia d鈥afavorir a la majoria del personal que es troba en aquesta situaci贸. Sense ser un acord perfecte, ja que cont茅 aspectes que serien millorables, considerem que, considerat en conjunt, i comparativament, 茅s millor que els acords de bases d鈥檃ltres administracions als quals hem pogut accedir durant els 煤ltims temps. Per descomptat, 茅s millor que el de la Generalitat que es va donar a con猫ixer les darreres setmanes, i tamb茅 茅s millor que les orientacions per a les bases que s鈥檈st脿 traslladant als RRHH dels ajuntaments des de Govern Local de la pr貌pia Diputaci贸.

Dit aix貌, volem deixar clar que per nosaltres la lluita en relaci贸 a aquest tema no s鈥檋a acabat aqu铆, que continuarem pugnant a les inst脿ncies on calgui per a que l鈥檃b煤s de temporalitat tingui una soluci贸 en l铆nia amb la que estableix la jurisprud猫ncia comunit脿ria, i que seguirem reclamant all貌 que hem estat reclamant sempre: Cap interina al carrer. Per convicci贸 pr貌pia, i perqu猫 li devem a tots els interins i interines, de la Diputaci贸 i d鈥檃ltres administracions, que ens han estat acompanyant i amb els qui hem compartit lluita durant tots els darrers anys.

Ens veiem dem脿 a la concentraci贸 a l鈥橢scola Industrial (https://bit.ly/3wPwYIJ).

Salut!

Secci贸 Sindical de la CGT a la Diputaci贸 de Barcelona

25 de maig del 2022

鈥-

Comunicat en PDF, per a descarregar: Clicant aqu铆.

Text de l鈥橝cord, per a descarregar: Clicant aqu铆.
Autor font: Cgtdiba.wordpress.com