Juliol 28, 2021
Per CNT Vall猫s Oriental
329 vistes


CNT Vall猫s Oriental subscribim la valoraci贸 feta per la sectorial d鈥橝dministracions P煤bliques de CNT Galiza, i que presentem tradu茂da al catal脿 a continuaci贸.

Els darrers dies s鈥檋an filtrat informes referits al trmit parlamentari de la reforma del EBEP (Estatut B脿sic de l鈥橢mpleat P煤blic). Segons aquests informes, el trmit no es completaria fins al mes d鈥檕ctubre i suposa la possibilitat de qu猫 el personal inter铆 de ms de 10 anys d鈥檃ntiguitat podr脿 obtenir directament la pla莽a sense guanyar l鈥oposici贸, directament per un concurs de m猫rits.

Des de la CNT volem insistir en que cal tenir cautela amb aquest anunci ja que est脿 per veure l鈥檃bast final de la reforma i la redacci贸 del text final despr茅s del trmit parlamentari.

Seguint la l铆nia habitual del sindicat, en quant estigui disponible informaci贸 ms tangible l鈥檃nirem analitzant i transmetent. De moment, a dia d鈥檃vui, ni tan sols hi ha certesa de la mesura s鈥檃mpli茂 del funcionariat inter铆 al personal laboral en frau de llei. Tampoc hi ha seguretat sobre si la limitaci贸 per a habilitar el concurs 茅s que les places siguin convocades formalment i publicades les bases del proc茅s o simplement ofertes a trav茅s duna oferta p煤blica d鈥檕cupaci贸. Aix铆, tampoc se sap si aquest concurs de m猫rit ser脿 de concurr猫ncia oberta o restringit al personal que ocupa els llocs en frau. I tampoc sabem si les administracions podran sortejar aquest anunci de reforma simplement publicant les bases i les convocat貌ries de les places que els interessi durant el mes d鈥檃gost i setembre.

Finalment, hem de valorar que la mesura 茅s purament aleat貌ria, molt restrictiva i eludeix gran part de la responsabilitat de l鈥檃dministraci贸, 煤nica culpable de l鈥檃b煤s de temporalitat i de la pr脿ctica continuada de contractacions il路legals. En realitat, sembla que el que s鈥intenta des del Governo Central 茅s evitar el pagament de les indemnitzacions ms altes, ja que l鈥檃ntiguitat de deu anys no obeeix la cap criteri objectiu ni legal. Des del sindicat considerem que la mesura s鈥檋auria d鈥檈stendre a la prctica totalitat de les places ocupades per personal temporal, sent com 茅s evident lestructuralitat de pr脿cticament totes les places ocupades per personal temporal a l鈥administraci贸, amb independ猫ncia de la seva antiguitat, i romanent ja fora de qualsevol dubte que totes les places vacants amb m茅s de tres anys de temporalitat estan en frau de llei i que totes les places amb contractes d鈥檕bra o servei o indefinits no fixes estan en frau de llei des del primer dia.

A dia d鈥檃vui, recordem que la situaci贸 continua igual i que la nostra recomanaci贸 茅s seguir mantenint la pressi贸 al carrer perqu猫 les modificacions siguin el ms favorables possibles per a tot el personal en situaci贸 de frau i ab煤s de temporalitat.
Autor font: Granollers.cnt.es