Mar莽 1, 2022
Per CGT-UOC Catalunya
194 vistes

8M vaga general feminista 2022

El comit猫 confederal de la CGT de Catalunya, el tercer sindicat de Catalunya en afiliaci贸, ha decidit convocar vaga general de 24 hores el dia 8 de mar莽 a tota Catalunya

Com d鈥檃ltres anys, es tracta d鈥檜na vaga general feminista que situa en un primer pla les reivindicacions en contra de l鈥檈xplotaci贸 patriarcal que milions de dones i g猫neres dissidents patim pel simple fet de ser-ho. 脡s tamb茅 una vaga general perqu猫 el patriarcat actualment existeix en un sistema capitalista, al qu猫 nodreix i alimenta. La convocat貌ria cridar脿 a la vaga al conjunt de les treballadores i treballadors de Catalunya, si b茅 el protagonisme radicar脿 en les qui ho patim en primera persona, com a forma de lluita contra la invisibilitzaci贸 quotidiana.

La vaga arribar脿 en un context complicat pels sectors m茅s feminitzats que a la vegada s贸n tamb茅 els m茅s essencials: educaci贸, sanitat, comer莽 i cures; S贸n sectors amb una precarietat en augment i on el covid19 ha estat especialment impactant, deixant palesa la situaci贸 d鈥檌ndefensi贸 de milers de companyes.

La no derogaci贸 de la reforma laboral, la llei d鈥檈strangeria, la nefasta gesti贸 de la pand猫mia, la viol猫ncia institucional i judicial, la llei de reducci贸 de temporalitat a l鈥檕cupaci贸 p煤blica, les privatitzacions, l鈥檃tur i acomiadaments, l鈥檌mpossibilitat de conciliaci贸 familiar鈥贸n motius m茅s que suficients per convocar vaga general feminista.

CGT Catalunya
Autor font: Cgtcatalunya.cat