Octubre 11, 2021
Per Nord-Estl Libertari
1,056 vistes
La tractorada contra l'aeròdrom de Peralada

Unió de Pagesos de l’Alt Empordà fan una tractorada en contra “del caprici d’una persona” que vol fer un aeròdrom a Peralada 

Una vintena de vehicles recorren un tram de l’N-260 demanant “sentit comú” a les administracions 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Peralada (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada) 10/10/2021.- Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies, una vintena de membres d’Unió de Pagesos de l’Alt Empordà han tret els seus tractors per protestar aquest diumenge contra l’aeròdrom que està previst fer al municipi de Peralada (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada). Un projecte que consideren que no és “res més que el caprici d’una persona amb recursos” i que consideren “incomprensible“. I és que es tractaria d’un aeròdrom situat a escassos deu minuts amb cotxe del d’Empuriabrava, a Castelló d’Empúries (Alt Empordà, comtat de Peralada), o a poca estona més del de Viladamat (Baix Ter/Terraprim, Alt Empordà, comtat d’Empúries) i del d’Ordis (Alt Empordà, comtat de Besalú). Per això, el coordinador nacional d’Unió de Pagesos, Joan Caball, demana a les administracions que tinguin “sentit comú” i evitin que es faci un aeròdrom que “malmetria el territori“. “El que ha de fer la gent que ve de fora del territori el que ha de fer és adaptar-se“, exigeix Caball. 

En aquest sentit, el coordinador nacional d’Unióde Pagesos demana que es “digui prou a aquest model que ha de parar i passar a un de més sostenible”. Caball lamenta que el propietari de la finca no hagi parlat amb els veïns i que decideixi tirar endavant amb un projecte “només perquè té recursos i sense tenir en compte el territori“. Per això, Unió de Pagesos demanen a les administracions que “tinguin sentit comú” a l’hora de valorar la proposta d’aquest “aeròdrom privat” perquè “no té cap sentit“. 

A banda que hi ha masos on hi ha molta ramaderia, el que ens molesta és que no hi ha gaire transparència i encara no entenem com no s’ha aturat en una zona inundable. Hem de pensar que es tracta d’un caprici d’una persona que té recursos i que vol aterrar amb la seva avioneta davant de casa seva. Això el 2021 no té massa sentit“, assenyala Caball. 

La protesta ha recorregut un tram de l’N-260 que enllaça Peralada amb Llançà i els tractors han estat escortats en tot moment pels Mossos d’Esquadra. La protesta ha generat una petita cua en sentit Llançà. 

La mobilització de tractors i altres vehicles s’ha fet contra el projecte d’un aeròdrom d’ús privat, que s’ubica en sòl NO urbanitzable de protecció agrícola, situat a menys d’un quilòmetre de nucli urbà de Peralada i que posaria en risc la continuïtat de diverses explotacions ramaderes.   
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com