Juliol 1, 2022
Per Nord-Estl Libertari
339 vistes

Unes 200 persones es manifesten a Lloret de Mar per reclamar un nou conveni col路lectiu del sector serveis 

Denuncien que la patronal bloqueja les millores laborals i salarials 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Lloret de Mar (la Selva mar铆tima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) 01/07/2022.- Segons un despatx de l’Ag猫ncia Catalana de Not铆cies, a crits de “volem treballar, amb un conveni digne ja” i “l’hostaleria ja en t茅 prou“, prop de 200 persones s’han mobilitzat aquest divendres al mat铆 a Lloret de Mar (la Selva mar铆tima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona). Les consignes dels manifestants, convocats per la Federaci贸 de Serveis de CCOO, resumien l’enuig del sector serveis davant la falta de negociaci贸 del patronat per redactar nous convenis col路lectius. Denuncien que els actuals estan desactualitzats. En total, la falta de conveni afecta 19 sectors amb especial incid猫ncia en l’hostaleria, un dels que m茅s treballadors afectats aglutina.  

A les comarques gironines, CCOO calcula que hi ha unes 30.000 persones afectades per la falta de conveni en professions de cara al p煤blic com s贸n cambrers i cambreres, recepcionistes, repartidors de menjar a domicili, treballadors de supermercat o personal de neteja. En tot el Principat de Catalunya, la xifra d’afectats per falta d’acord amb la patronal s’enfila fins als 900.000. El sindicat reivindica una revisi贸 de les condicions salaris i laborals en qu猫 reclama “sous dignes” i un horari de feina m茅s acotat respectant la conciliaci贸 familiar i regulant els torns de cap de setmanes i festius. Tamb茅 denuncien contractes que accedeixen les hores pactades. 

M茅s detalladament, les i els manifestants reclamen la recuperaci贸 salarial i millora del poder adquisitiu dels salaris, la conciliaci贸 de la vida laboral i personal, la reducci贸 del temps de treball i millora de les llic猫ncies retribu茂des, el reconeixement professional, formaci贸 en l’ocupaci贸 i promoci贸 professional, la regulaci贸 de nous drets com s贸n l’adaptaci贸 de la jornada per a la conciliaci贸, teletreball i desconnexi贸 digital, la igualtat i no discriminaci贸 a les empreses, les condicions de seguretat i salut i la regulaci贸 del treball els diumenges i festius. 

Lloret de Mar, a la cua de municipis de les comarques gironines de renda per capita 

Antonio Ferro, secretari general de CCOO Serveis Comarques Gironines, alerta que a Lloret de Mar un dels problemes afegits -derivats de la incertesa econ貌mica que ha causat la pand猫mia i la recuperaci贸 lenta dels volums de turisme estranger habituals a la localitat- 茅s que s’estan reduint les temporades. “Qui abans treballava 12 mesos l’any,  ara en fa 9 i qui en feia 9, ara en treballa 6“. I aix貌 afecta el poder adquisitiu de la poblaci贸. “Lloret 茅s el municipi m茅s pobre en PIB per c脿pita de les comarques gironines“, alerta el secretari general que assegura que aquesta situaci贸 prec脿ria al m贸n de l’hostaleria, “podria situar-lo al capdavant de la llista“. 

L’acci贸 d’avui s’emmarca en un conjunt de mobilitzacions de diferents punts del territori impulsats per CCOO per denunciar el bloqueig en les negociacions i per exigir un conveni just pel conjunt del sector serveis al Principat de Catalunya. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com