Maig 26, 2022
Per Nord-Estl Libertari
135 vistes

Una seixantena de persones demanen la dimissió de Cambray a Girona 

Els sindicats organitzen una classe reivindicativa davant de la delegació del Govern 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 26/05/2022.- Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies, diversos directors d’escoles i instituts de centres gironins s’han reunit aquest dijous a primera hora de la tarda davant la seu de la Delegació de la Generalitat a Girona. El motiu és que el divendres de la setmana passada una trentena de directors van enviar una carta al conseller d’Educació perquè consideren “inacceptable” que s’haguessin de responsabilitzar de les activitats de lleure que s’hauran de fer durant els primers dies de setembre a la tarda per l’avançament del curs escolar. Arran de la protesta, el conseller s’ha reunit amb els directors per conèixer el seu punt de vista. 

En motiu de la trobada, els sindicats s’han concentrat a les portes de la Delegació de la Generalitat per rebre amb xiulets i crits el conseller. En demanaven la dimissió a la porta de la Delegació de la Generalitat, però Gonzàlez Cambray ha entrat per un altre accés a l’edifici i no s’ha trobat amb la protesta sindical. 

Una vegada la trobada ha començat entre les dues parts, les professores i els professors i sindicats han organitzat una classe improvisada al carrer. Per fer-ho, han muntat taules i cadires a la plaça de Pompeu Fabra de Girona. Una vegada la seixantena de persones s’han assegut, un dels professors ha fet un dictat amb un poema de Miquel Martí i Pol.  

Pressions als directors i a les directores 

El delegat d’USTEC a Girona, Raúl Cansado, ha aprofitat la protesta per denunciar les pressions que fa el Departament d’Educació als directors dels centres durant les últimes jornades de vaga. Segons Cansado, els inspectors estan “reprimint i perseguint les direccions” que s’han manifestat en contra de “la línia impositiva” del Departament d’Educació. 

Cansado ha recordat que en alguns casos les directores i els directors han estat avisats per informar a les famílies del dret a vaga dels professors en les últimes jornades de protesta. En un cas, l’inspector li va recomanar que demanés “assessorament sindical” segons el delegat d’USTEC. Per això Cansado ha avisat que si en les properes mobilitzacions convocades “es va a més” denunciaran al conseller per “coartar el dret a llibertat de vaga“, un dret fonamental. 

En contra de les activitats de lleure 

El delegat sindical també s’ha mostrat contrari al cost que representen les activitats de lleure que es faran durant la primera setmana de setembre a la tarda, arran de l’avançament del curs escolar. Raúl Cansado ha lamentat que Educació “dilapidi 12 milions d’euros en només cinc dies“, quan aquesta xifra de diners podria suposar la contractació de 400 persones. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com