Agost 7, 2022
Per Nord-Estl Libertari
151 vistes

Una menor de 14 anys rep una punxada a la Festa Major de Castelló d’Empúries 

Des l’Ajuntament i la Comissió de Festes han volgut mostrar el rebuig contundent a les «agressions masclistes que han tingut lloc durant la Festa Major». «Fartes d’aquesta xacra volem expressar el nostre rebuig frontal i volem manifestar que no deixarem de treballar per aturar aquestes accions lamentables», han remarcat 

L’agressió va ser sense conseqüències de submissió química 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Castelló d’Empúries (Alt Empordà, comtat de Peralada) 07/08/2022.- Llegim al Diari de Girona que una menor de 14 anys ha estat víctima aquesta matinada d’una punxada sense conseqüències de submissió química, segons els informes clínics, durant un concert de Festa Major de Castelló d’Empúries (Alt Empordà, comtat de Peralada). 

L’Ajuntament i la Comissió de Festes van activar el protocol i la víctima va ser traslladada a un centre sanitari. 

L’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell, ha explicat que els fets es van produir a tres quarts de dues de la matinada. Actuava Doctor Prats en el marc de la Festa Major amb la darrere cançó del repertori. La víctima es trobava amb les amigues i va notar la punxada. En adonar-se’n s’hauria adreçat al Punt Lila que l’organització havia muntat.  

«Es va activar immediatament el protocol, van trucar als Mossos d’Esquadra, van venir els serveis tècnics i hi havia una ambulància». La víctima va ser traslladada a l’hospital per la pròpia família que es trobava al recinte.  

La punxada va ser sense conseqüències de submissió química.  

Des l’Ajuntament i la Comissió de Festes han volgut mostrar el rebuig contundent a les «agressions masclistes que han tingut lloc durant la Festa Major». «Fartes d’aquesta xacra volem expressar el nostre rebuig frontal i volem manifestar que no deixarem de treballar per aturar aquestes accions lamentables», han remarcat. 

A més, han mostrat la solidaritat amb les persones afectades i han condemnat «els fets que atempten una vegada més contra la llibertat de les dones en espais d’oci». En el comunicat han deixat clar que cal «afrontar amb serenor i contundència aquests actes per tal que deixin de condicionar els espais de gaudi de les joves». Han informat que es continuarà treballant per «conscienciar i protegir els espais de festa que permetin a les dones assistir-hi i gaudir-ne amb tranquil·litat».  

L’agressió a la Festa Major de Castelló d’Empúries es dona una setmana després que es produïssin uns fets similars en una altra festa, a Viladamat (Baix Ter/Terraprim, Alt Empordà, comtat d’Empúries). Com en aquesta ocasió va ser sense conseqüències de submissió química. 

15 punxades a les comarques gironines 

El 2 d’agost, tal com va publicar Diari de Girona, els Mossos d’Esquadra van facilitar les dades oficials de denúncies per punxades a joves en locals d’oci nocturn. Segons la informació, s’elevaven a 14 els casos de Lloret de Mar (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) i també s’hi sumava el de la festa de Viladamat. A més, informaven que s’estan coneixent més casos que al final acaben sense denunciar-s’hi o no són una punxada.  

Els casos de Lloret de Mar van tenir lloc en discoteques. Aquí s’ha muntat un reforç policial i els establiments també estan prenent mesures. En tots els casos no s’ha detectat cap substància inoculada en les noies que han denunciat, a l’espera de més proves. La víctima rep una punxada amb una xeringa en llocs com el maluc. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com