Juny 6, 2021
Per El Pratl Libertari
288 vistes


Curiós document gràfic de l’any 1990 què ens mostra una pancarta contra el desviament del riu Llobregat penjada a la Festa del Sol, del veí barri de Bellvitge, signada pel Grup Ecologista de Bellvitge amb la col·laboració de l’Ajuntament del Prat.

Quatre anys després el consistori pratenc signar el Pla Delta.

El Pla Delta va significar, entre altres coses, el desplaçament del riu Llobregat 2 kilòmetres i mig al sud per permetre el creixement del port de Barcelona. En contrapartida a l’innegable impacte ecològic sobre els ecosistemes naturals del delta de Llobregat d’aquestes obres i infraestructures, per a les arques municipals el Pla Delta va suposar una important nova entrada d’ingressos derivada de les activitats logístiques situades a la ZAL, dins del terme municipal del Prat.

Tornant a la Festa del Sol, aquesta és una celebració històrica de Bellvitge que, després d’alguns anys d’aturada, s’ha recuperat i aquest any arribarà a la 30a edició.

La Festa del Sol va ser impulsada pel Grup Ecologista de Bellvitge l’any 1984. Un grup ecologista fundat un any abans molt relacionat amb altres grups ecologistes de la comarca, com el Grup de Defensa del Medi Ambient del Prat de Llobregat i en esdeveniments com la 2a marxa del Llobregat.
Autor font: Elpratllibertari.cat