Desembre 6, 2020
Per Nord-Estl Libertari
76 vistes
                         La Núria en l’entrevista amb TV3

Una família empordanesa colpejada pel covid-19: un dinar, la causa del contagi 

En Marcel va morir de covid-19 als 54 anys, dos dies després d’enregistrar aquesta història, i la família ha volgut que s’emetés per apel·lar a la responsabilitat social    

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Vilacolum (Torroella de Fluvià, Baix Fluvià, Alt Empordà, comtat d’Empúries) 06/12/2020.- Segons informà TV3, a principis d’octubre Núria, de 51 anys, i Marcel, de 54, dinen plegats amb els pares d’ella, com cada setmana. Són dels que no es treuen mai la mascareta. Només als àpats familiars, com al dinar dels dimecres. Ningú tenia símptomes. Tothom es trobava bé. Aquella vegada, però, no van haver de passar gaires dies per veure que alguna cosa no acabava de rutllar. “Em truca la meva mare i em diu ‘Núria, no t’espantis, però el teu pare té febre’“. Uns minuts abans, en tornar de treballar, s’havia trobat en Marcel, el seu marit, estirat al sofà. El termòmetre també indicava que tenia febre. Núria s’ho va mirar, i també. La seva mare també va caure. 

En qüestió de 10 dies, tots quatre ja havien ingressat a l’Hospital de Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú), positius de coronavirus-19. Filla i marit, directes a l’UCI.  

Al pare, traslladat a la Clínica del Remei de Barcelona, l’intuben amb ventilació mecànica. 

Des de TV3 els contactem a finals de novembre, quan en Marcel ja du cinc setmanes a cures intensives de l’Hospital de Bellvitge (Hospitalet de Llobregat, Barcelonès Sud).  

El seu sogre, de 76 anys, ha aconseguit sortir de la clínica després de 45 dies ingressat, 15 dels quals intubat. 

Núria i la seva mare han pogut tornar a casa després d’una setmana. Però el Marcel és qui presenta més complicacions. Cambrer de professió, actiu i esportista, la família no s’espera que els efectes de covid-19 siguin més greus en el seu cas. “És molt dur. Estàs tota l’estona pendent del telèfon. Jo no m’hagués imaginat mai que en un mes m’hauria canviat la vida així“. Ho explica Núria el 25 de novembre, a casa seva, al poble de Vilacolum (Torroella de Fluvià, Baix Fluvià, Alt Empordà, comtat d’Empúries). 

El pare, en videotrucada des de Figueres, s’emociona fàcilment quan parla del personal sanitari. “A la Clínica del Remei vaig estar-hi molt bé. El doctor, les infermeres, la Loli, les dues Núries, la Cristina, la Sílvia. M’enrecordo de totes, perquè totes estaven sempre per mi. Els envio una forta abraçada a totes“. 

Només dos dies després de la conversa amb TV3 i després de 40 dies hospitalitzat, el 27 de novembre, l’Hospital de Bellvitge certifica la mort de Marcel, als 54 anys, víctima de covid-19. 

La família decideix compartir la seva història per conscienciar la ciutadania en un moment en què s’acosten tants àpats familiars. “Sempre dúiem la mascareta, ens rentàvem les mans, higiene… L’únic dia que ens vam poder contagiar va ser aquell, el dia del dinar. Ara, quan ens trobem amb el meu germà, amb la meva cunyada, sempre portem mascareta. Cosa que abans no fèiem, perquè no havia passat res… Fins que passa“. 

          En Marcel va morir als 54 anys després de 40 dies hospitalitzatAutor font: Nordestllibertari.blogspot.com