Juny 24, 2022
Per Nord-Estl Libertari
241 vistes
Costa Brava

Una empresa amb capital andorr脿 provoca una gran destrossa ecol貌gica a Begur 

52 xalets i 78 aparcaments que hi ha fet la promotora Stoneweg Living SL 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Begur (Baix Ter, Baix Empord脿, comtat de Girona) 24/06/2022.- Unes imatges de la cala Sa Riera, a Begur (Baix Ter, Baix Empord脿, comtat de Girona), estan provocant una forta polseguera a les xarxes socials. Es tracta de dues fotos que mostren l’abans i el despr茅s d’aquest paratge de la Costa Brava: quan era una frondosa pineda i, actualment, despr茅s de les obres de construcci贸 de 52 xalets i 78 aparcaments que hi ha fet la promotora Stoneweg Living SL

La promoci贸 du el nom de Jardins de Sa Riera Living i es ven amb el reclam de “frueix del confort i de l’exclusivitat d’una zona verge a la Costa Brava”. Els xalets s贸n de tres o quatre dormitoris. Els primers, que tenen prop de cent metres quadrats, es venen per 589.000 euros, i els de quatre dormitoris tenen 112 metres quadrats i costen 825.000 euros. 

Sense estudi d’impacte ambiental 

Aquesta destrossa mediambiental, que ara escandalitza les xarxes socials, ha estat denunciada reiteradament per l’entitat SOS Costa Brava, que ha interposat nombrosos recursos contra aquesta promoci贸 immobili脿ria. 

Segons aquesta entitat, el projecte de Stoneweg Living SL infringeix la Llei d’Urbanisme, que prohibeix urbanitzar en terrenys amb pendents superiors al 20%. Tamb茅 assenyala que aquesta promoci贸 s’aixeca a menys de 500 metres de la franja costanera i que aix貌 est脿 prohibit per la Llei de Costes. A m茅s, SOS Costa Brava lamenta que l’Ajuntament autoritz茅s les obres sense que es fes cap mena d’estudi d’impacte ambiental ni paisatg铆stic. 

L’empresa promotora, Stoneweg Living SL, pertany oficialment a un grup immobiliari su铆s, amb seu a Ginebra. Per貌 fonts de tota solv猫ncia consultades per EL TRIANGLE assenyalen que aquesta companyia t茅 estrets vincles amb Andorra i que, des dels seus inicis, opera amb capitals procedents del Principat. 

Segons EL TRIANGLE, el CEO d’aquesta promotora, el su铆s Jaume Sabater Martos, t茅 els seus antecedents familiars directes a Andorra. 脡s fill de l’exalcalde convergent de Portbou (Mar d’Amunt, Albera mar铆tima, Alt Empord脿, comtat de Peralada), Jaume Sabater Rovira, que va fer, amb posterioritat, una profitosa carrera en el m贸n de les finances d’Andorra. 

L’exdirector general d’Andbank 

Segons EL TRIANGLE, Jaume Sabater Rovira va ser el director general d’Andbank entre els anys 1998-2008. A Andbank tamb茅 hi va treballar l’economista Eduard Jordi Bober, que es va convertir en la seva m脿 dreta. 

El 2008, segons EL TRIANGLE, Jaume Sabater Rovira i  Eduard Jordi Bober dimiteixen oficialment dels seus c脿rrecs a l’Andbank  i posen en marxa les societats Universal Gesti贸, OCPS Auditors i Consultors SLU, IS21 SL i AFSI. Jaume Sabater Martos figura com a cap d’inversions d’Universal Gesti贸 i tamb茅 茅s fundador d’Iteram Investments SA, a Luxemburg, i membre del comit猫 de direcci贸 del grup immobiliari Varia

Segons EL TRIANGLE, juntament amb el seu cunyat, l’economista Toni Martos, Jaume Sabater Rovira tamb茅 va crear a Barcelona la consultora Efial, especialitzada en l’assessorament a Ajuntaments.  

OCPS Auditors i Consultors SLU, una altra de les empreses de Jaume Sabater i del seu soci Eduard Jordi. Segons EL TRIANGLE, OCPS ha rebut, en els 煤ltims anys, contractes p煤blics del Govern andorr脿, per貌 tamb茅 dels Comuns andorrans, del Tribunal de Comptes i del Servei de Telecomunicacions d’Andorra.  

Stoneweg a Andorra 

Les fonts consultades per EL TRIANGLE afirmen que l’entorn financer de Jaume Sabater i Eduard Jordi Bober est脿 connectada amb els fons que mobilitza la promotora immobili脿ria Stonewege, causant d’aquest denunciat atac ecol貌gic a la Costa Brava. I que a Andorra, l’empresa Stonewege tamb茅 hi t茅 una delegaci贸, que dirigeix Jordi Puigdemasa, fundador d’OCPS Auditors i Consultors SLU
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com