Juliol 29, 2022
Per Nord-Estl Libertari
46 vistes

Una dotzena de fam铆lies, moltes amb nens petits, denuncien que els Serveis Socials l’Ajuntament de Girona els ha comunicat que han de deixar els pisos i hostals on estan vivint pel 芦desbordament de l’emerg猫ncia habitacional禄 a la ciutat 

Ens van dir que el dia 1 d’agost hem de marxar; on volen que anem al carrer?禄 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Giron猫s, comtat de Girona) 29/07/2022.- Llegim al Diari de Girona que Mohamed Kont茅 treballa per l’Ajuntament de Girona, a trav茅s del Pla d’Ocupaci贸, per貌 芦amb quatre fills, una sola n貌mina no 茅s suficient per trobar un pis que pugui pagar; si et demanen 700 euros al mes…禄. Despr茅s de ser desnonat del pis on vivien al barri de Sant Narc铆s, Kont茅 i la seva fam铆lia estan allotjats des de fa 芦una mica m茅s de dos mesos禄 en una habitaci贸 d’un hostal de Sant Juli脿 de Ramis on van ser derivats pels Serveis Socials de l’Ajuntament de Girona. 芦Em van fer firmar uns papers i em van dir que no em preocup茅s, que em buscarien un pis de lloguer social que pogu茅s pagar. Per貌 ara m’han trucat per dir-me que l’1 d’agost ja no podr铆em continuar vivint a l’hostal i ja est脿, sense oferir-me res m茅s. On volen que vagi jo amb els meus fills? Al carrer?禄, detalla mentre, al seu voltant juguen els seus fills, el m茅s gran de vuit anys. La desesperaci贸 de Mohamed Kont茅 茅s compartida per m茅s d’una desena de fam铆lies, moltes amb nens, que en els 煤ltims dies han rebut la mateixa trucada dels seus respectius assistents socials. El dia 1 d’agost han de buscar-se un lloc per anar a dormir. Una part estaven a l’hostal de Sant Juli脿 de Ramis, altres a l’alberg d’estudiants del carrer Ciutadans, altres en apartaments prop del CAP G眉ell o dels Qu铆mics. Hi ha el cas de Mohamed Kont茅 i la seva fam铆lia. El de Haja Ceesay que, tota sola, intenta pujar les seves cinc filles amb el sou que guanya treballant en una cuina de Llagostera. Despr茅s de ser desnonats d’un pis 芦molt a prop de l’Ajuntament禄, els sis estan en una habitaci贸 de l’alberg. En el mateix equipament, en una altra habitaci贸 tamb茅 hi ha Iman Ohida, una mare divorciada, amb una nena de menys d’un any 芦sense fam铆lia, ni amics a Girona禄 que a partit de l’1 d’agost es veu 芦dormint al carrer amb la meva filla禄. Tariq Moaemi, , Maria Jose Amador, Abdelaslam Salah, Hawa Jibbi… Els noms va canviant, les hist貌ries pocs, per貌 el problema continua. 

Som conscients de la gravetat de situaci贸 en tot moment, i hem assumit la responsabilitat de buscar solucions禄, exposa la regidora d’Habitatge de Girona, Annabel Moya (ERC), que, aix貌 no obstant, reconeix que aquestes solucions davant l’enorme creixement de les necessitats de la ciutat: 芦Prova d’aquest comprom铆s per buscar solucions s贸n el prop d’1 mili贸 d’euros que destinem a emerg猫ncia habitacional aquest 2022, quan fa uns anys era de 200.000 euros禄. Un desbordament que, apunta N煤ria Pi (Junts) des de la regidora de Serveis Socials, converteix en imprescindible que els allotjaments destinats a l’emerg猫ncia habitacional, com el que estaven aquest grup de fam铆lies, siguin 芦rotatius i per estades curtes禄. 芦Algunes fa molts mesos que estant en aquests habitatges i no els hi podem mantenir, perqu猫 si ho fem deixem de poder a ajudar a molta gent que tamb茅 ho necessita禄, detalla Pi que, parlant de n煤meros, apunta que el dia d’avui l’Ajuntament de Girona ja ha destinat 芦m茅s diners a aquesta partida que en tot l’any 2021 i la continuem augmentant, acabem de destinar-hi 350.000 euros m茅s禄. Pi assenyala la guerra d’Ucra茂na, 芦hem destinat 122.000 euros a l’acollida de refugiats禄 i els 芦171 desnonaments que hem tingut tot i la morat貌ria禄 com a causes d’aquest desbordament dels recursos per a emerg猫ncia habitacional. 

Tot aix貌, en el cas concret de les fam铆lies que han de deixar els seus allotjaments aquest dilluns 1 d’agost, la regidora N煤ria Pi insisteix que 芦sabien que aquest recurs 茅s temporal, els ajudem fins que puguin trobar un nou pis o pugui accedir a un de la mesa d’habitatge, per貌 les estades no es poden cronificar, perqu猫 si no no podem ajudar altra gent que tamb茅 ho necessita禄. 

Amb feina, per貌 sense pis 

Els casos de Kant茅, o Cessay s贸n habituals. Gent que treballa, per貌 amb el que guanya no pot accedir a pagar cap pis pels elevats preus que hi ha a l’entorn de Girona o perqu猫 ning煤 els hi vol llogar. 芦Ho tinc tot perfecte, papers i treball fix, per貌 no trobo un pis per a mi, la meva dona i un nen de gaireb茅 dos anys禄, detalla Tariq Moaemi que est脿 treballant en una empresa de Salt, per貌 que, des d’abans que el desnonessin del seu antic pis, va estar buscant un nou pis per a la seva fam铆lia com a alternativa a l’habitaci贸 de l’alberg d’estudiants on van ser reallotjats per l’Ajuntament. 芦I ara em diuen que hem de marxar, per貌 no hi ha pisos. Vaig anar a veure’n per llogar i, nom茅s de sortir, en van trucar per dir que ja l’havien llogat. Aix貌 no est脿 b茅, no me’l van voler llogar禄. I aix铆, una llarga llista de casos, Abdelaslam Salah que cada dia agafa dos autobusos per portar els seus fills des de Sant Juli脿 de Ramis fins al Cass脿 Costal on estan escolaritzats; Hawa Jibbi, que tamb茅 t茅 un fill petit; Maria Jos茅 Amador, que viu amb el seu marit a l’hostal de Sant Juli脿 de Ramis despr茅s de ser desallotjats d’un pis ocupat. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com