Març 15, 2023
Per Direta
2,150 vistes

Mavi és el nom amb el que es va presentar a l’activisme de Madrid. Es va posar en contacte per primera vegada amb el centre social La Animosa –barri d’Hortaleza– el 5 de novembre de 2022. Volia organitzar-hi un esdeveniment relacionat amb la justícia climàtica. Una setmana més tard va començar a entrenar al gimnàs popular Hortaleza Fighters, pertanyent al mateix projecte, que s’ubica en un edifici de la Sareb ocupat el mes de novembre de 2021. Una investigació del mitjà de comunicació El Salto Diario ha revelat que darrera de la identitat falsa Mariví López Fernández amb que es va presentar s’amaga la funcionària del Cos Nacional de Policia espanyola M.V.C.S., graduada a l’escola de policia d’Àvila el 9 de maig de 2022.

Activistes de La Animosa han detallat que els va cridar l’atenció “la seva facilitat pels esports de contacte”, malgrat que ella havia explicat que mai n’havia practicat cap

Activistes de La Animosa han detallat que els va cridar l’atenció “la seva facilitat pels esports de contacte”, malgrat que ella havia explicat que mai n’havia practicat cap. A mesura que anaven passant les setmanes s’aixecaven més sospites sobre la identitat real de Mavi. “Copsàvem que tenia una actitud molt aduladora cap a les persones que freqüentàvem l’espai, intentant crear vincles de confiança molt ràpidament i sent molt afalagadora amb tothom, canviant d’opinió segons amb qui parlés”, recorden diversos testimonis que hi van coincidir al centre social. Posteriorment, Mavi faria el salt a organitzacions com Rebelión o Extinción i Futuro Vegetal. Amb aquesta última va participar en un tall de trànsit de la Gran Via de Madrid el passat diumenge 12 de març.

Mavi, la segona per l’esquerra, durant una acció de Rebelión o Extinción a Madrid |La Directa


Albolote, el vincle amb ‘Dani’

Segons ha pogut confirmar la ‘Directa’, l’agent infiltrada comptava amb certa documentació falsa, com un carnet de transport públic de la Comunitat Autònoma de Madrid que només es pot expedir mitjançant la presentació d’un DNI. Malgrat ser originària d’Almeria s’hauria construït un historial familiar fictici a la província de Granada i, concretament, al municipi d’Albolote, en coincidència amb el poble d’on assegurava provenir la família de Daniel Hernàndez Pons, agent infiltrat en l’activisme llibertari de Barcelona.

En relació a la seva falsa identitat digital, Mavi va obrir un compte d’Instagram a finals de 2022, en el qual va publicar tres posts i com a imatge de perfil hi va pujar la il·lustració d’un cor amb la inscripció “Futuro Vegetal”. L’accés era “privat”, seguia 140 comptes i la seguien 56 persones, sota un encapçalament amb la frase en castellà “Hoy es siempre todavía”. Al seu perfil de Whatsapp hi tenia una imatge que va esborrar la setmana passada, però es va mantenir amb activitat “En línia” fins aquest dimarts al vespre.


Reacció de l’activisme climàtic

“No deixarem que la desconfiança s’apoderi dels nostres espais, ja que un dels nostres pilars és defensar una cultura de cures i suport mutu. Continuarem sent radicalment inclusives, desplegant mètodes en els quals cuidar-nos i crear espais segurs davant les seves tàctiques antidemocràtiques de claveguera i mordassa”, han denunciat des de Rebelión o Extinción en un comunicat de premsa. Per la seva banda, des de Futuro Vegetal, han explicat en un fil de Twitter que “ens apena profundament que hi hagi persones disposades a fer una cosa així, a trair la confiança dels qui oberta i públicament desafien a un sistema que ens danya a totes”.
Autor font: Directa.cat