Agost 17, 2022
Per Nord-Estl Libertari
262 vistes

Una 8ena onada de covid-19 sembla “quasi segura” de cara a la fi de les vacances, alerta el nou Consell Científic francès 

Per altra banda, al Principat de Catalunya la incidència del covid-19 torna a nivells previs a l’òmicron, amb una incidència cau a mínims només superats pel confinament. Els ingressos baixen de 1.024 a 758 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Perpinyà (Pla del Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló) 17/08/2022.- Llegim al diari L’Indèpendant que el Consell Científic per vetllar durant la pandèmia de covid-19, activat en el seu moment pel Govern francès, va aturar la seva activitat el 31 de juliol. Un nou Comitè Científic de vigilància i d’anticipació de les crisis sanitàries l’ha succeït. La cap és Brigitte Autran, professora d’immunologia. Segons ella, “l’épidémie n’est pas derrière nous“. Segon ella, “le scénario le plus probable est celui d’un pic épidémique à la rentrée. Sera-t-il dû à un nouveau variant ou au retour du froid? Nous ne sommes pas devins, mais il est quasi-certain qu’il y aura une vague à l’automne“.  

La 8ena onada s’inscriurà com a continuïtat de la 7ena. Amb noves  variants el covid-19 podria arribar fins a Nadal. Amb la tornada del fred, que fa tancar la gent a l’interior afavorirà, de fet, les contaminacions del virus en les persones. La pujada de la taxa de vacunació, baixa a l’Estat francès (79,6%), sembla ser el caval de batalla de Brigitte Autran i el seu equip. 

Per altra banda, al Principat de Catalunya la incidència del covid-19 torna a nivells previs a l’òmicron, amb una incidència cau a mínims només superats pel confinament 

Llegim al diari El Punt Avui que la incidència del covid-19 al Principat de Catalunya manté, una setmana més, la tendència a la baixa que va començar ara fa un mes i mig, i ara ja ha caigut fins a nivells previs a la sobtada irrupció de la variant òmicron. Segons les dades oficials del Departament de Sanitat de la Generalitat corresponents a l’última setmana natural completa, al país s’hi van comptabilitzar 3.769 positius, 1.838 menys que la setmana anterior. Això implica que la taxa d’incidència de casos per 100.000 habitants disminueix fins a 53, el registre més baix de l’històric d’aquest indicador des d’octubre del 2021, quan el Departament de Salut el va començar a calcular de manera fiable. 

En paral·lel, el nombre d’ingressos amb covid-19 també ha caigut notablement, en part també perquè l’activitat hospitalària té una gran frenada a l’agost. En qualsevol cas, dels 1.024 ingressts amb infecció activa de la setmana anterior s’ha passat a 758. És el primer cop que el nombre d’ingressos baixa del miler des de finals d’abril. D’aquests 758 ingressots, 583 tenien més de 60 anys i 277, més de 80, el grup d’edat més voluminós. La corba d’ingressos greus per covid-19 també cau, però de manera més lenta. Encara n’hi ha 26, 7 menys que la setmana passada. Pel que fa a les morts, els últims set dies n’hi ha hagut 22, cinc dels quals estaven per sota dels 70 anys. 

Les variants òmicron BA.5, BA.4 i BA.2 representen gairebé el 100% del total de les mostres seqüenciades al Principat de Catalunya l’última setmana. Segons un estudi sobre les dades recollides al Principat de Catalunya, aquesta variant és intrínsecament menys agressiva que la delta: de mitjana, comporta un 54% menys de risc d’ingrés hospitalari i la reducció encara és més clara quan es comparen els casos de malaltia greu: l’òmicron en genera un 75% menys de mitjana. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com