Setembre 23, 2022
Per Nord-Estl Libertari
210 vistes

Un operatiu policial en bars de Salt acaba amb tres persones detingudes per no tenir papers i set denunciades 

El Cos Nacional de Policia, Policia Local i Mossos d’Esquadra van actuar conjuntament en el dispositiu per temes d’estrangeria i seguretat ciutadana i van identificar 72 persones 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Salt (Giron猫s, comtat de Girona) 23/09/2022.- Llegim al Diari de Girona que un operatiu policial en cinc bars de Salt ha acabat amb tres persones detingudes i set denunciades. L’actuaci贸 conjunta de Policia Nacional, Policia Local de Salt i els Mossos d’Esquadra es va fer el dimecres al vespre en cinc establiments del centre de la vila. 

Aquest dispositiu liderat pel Cos Nacional de Policia espanyola es va muntar per detectar possibles infraccions en mat猫ria de seguretat ciutadana, policia administrativa i sobre la normativa en mat猫ria d’estrangeria. L’operatiu va comen莽ar cap a les set al vespre i es va fer en cinc locals de restauraci贸 ubicats als carrers de Torras i Bages (tres bars) i el de Manuel de Falla (dos). 

72 identificacions 

En total, van identificar 72 de persones, la major part procedents de pa茂sos subsaharians. El Cos de Policia Nacional espanyola va detectar i detenir tres persones que es trobaven en situaci贸 irregular (sense papers) i, per tant, infringien la Llei d’Estrangeria i a qui se’ls realitzar脿 el corresponent expedient d’expulsi贸 del Regne d’Espanya

Des de la Policia Local, es van aixecar cinc actes per infraccions de tipus administratiu. Tamb茅 una per falta de respecte als agents per part del titular d’un establiment, se li va aixecar acta en aquest cas per la Llei de Seguretat Ciutadana

Tamb茅 es va aixecar una acta per tinen莽a de drogues. Concretament, a un home li van trobar marihuana i 1.000 euros en bitllets fraccionats. 

El Cos Nacional de Policia a banda d’agents de la comissaria provincial de Girona, en aquest dispositiu de Salt, tamb茅 van activar dues furgonetes de la UIP (Unitat d’Intervenci贸 Policial). 

Aquest tipus de dispositius no 茅s el primer cop que es fan a les comarques gironines, fa pocs dies se’n va fer un de similar en bars de Sant Feliu de Gu铆xols. 

Un operatiu policial simultani en bars de Sant Feliu de Gu铆xols acaba amb un detingut per Estrangeria i 11 denunciats  

Un operatiu policial simultani en quatre bars de Sant Feliu de Gu铆xols ha acabat amb 11 denunciats per consum de drogues i un detingut, per infracci贸 de la Llei Org脿nica d’Estrangeria (LOEX). L’actuaci贸 conjunta del Cos Nacional de Policia, Gu脿rdia Civil i Policia Local tamb茅 va suposar l’aixecament de quatre actes per infraccions fiscals. 

Els registres es van fer de forma simult脿nia en quatre locals el divendres 2 de setembre. Aquest dispositiu va comen莽ar despr茅s que a la policia els arribessin informacions an貌nimes que apuntaven que els quatre bars podien estar venent subst脿ncies estupefaents per part d’estrangers. Per aquest motiu, van muntar l’operatiu per detectar possibles infraccions i el grau de compliment de la normativa en mat猫ria d’estrangeria. 

L’operatiu va comen莽ar cap a les deu de la nit del divendres 2 de setembre i va implicar els diversos cossos policials. La Gu脿rdia Civil de Palam贸s que es va centrar en la normativa fiscal dels locals, la Policia Local de Sant Feliu de Gu铆xols en q眉estions tant administratives com de seguretat ciutadana i el Cos Nacional de Policia en aspectes de mat猫ria estrangeria, que 茅s qui t茅 la compet猫ncia en aquest 脿mbit. 

Els agents van escorcollar els locals i durant la identificaci贸 de les persones, se’ls va intervenir subst脿ncies estupefaents. Per aquest motiu la Policia Local de Sant Feliu de Gu铆xols va proposar a un total d’11 persones una sanci贸 per tinen莽a i consum d’estupefaents en ser infraccions greus a la Llei de Seguretat Ciutadana. 

Pel que fa al control de ciutadans estrangers, del total d’identificats, el Cos Nacional de Policia va citar tres persones davant del Grup d’Estrangers de Sant Feliu de Gu铆xols i tamb茅 va detenir un ciutad脿 estranger en situaci贸 irregular. A aquest home, que estava en situaci贸 irregular a Espanya se li ha incoat un expedient d’expulsi贸 per infracci贸 a la Llei Org脿nica d’Estrangeria (LOEX). La Gu脿rdia Civil per la seva banda va aixecar quatre per infraccions fiscals. 

Des del Cos Nacional de Policia espanyola, que va liderar l’operatiu, es destaca “la gran col路laboraci贸” de tots els cossos participants i afegeixen que aix貌 dona “una imatge de treball policial coordinat i ben executat“. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com