Desembre 10, 2020
Per Nord-Estl Libertari
143 vistes


Un instant del minut de silenci que s'ha fet a Girona per les víctimes de l'incendi de Badalona. ACN
 Minut de silenci que s’ha fet a Girona per les víctimes de l’incendi de Badalona
Un minut de silenci a Girona per les víctimes de l’incendi de Badalona, tot reclamant l’aturada “indefinida i immediata” dels desnonaments i que tots els habitatges en mans de fons voltors, bancs o grans tenidors es posin de manera “urgent” a disposició de persones i famílies en situació de vulnerabilitat 

La Xarxa pels Drets de Girona reclama la fi dels desnonaments 

Exigeixen que els habitatges de bancs i grans tenidors s’atorguin a persones vulnerables urgentment 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 10/12/2020.- Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies, la Xarxa de Lluita pels Drets Socials, que aplega entitats de Girona i Salt (Gironès, comtat de Girona), reclama l’aturada “indefinida i immediata” dels desnonaments i que tots els habitatges en mans de fons voltors, bancs o grans tenidors es posin de manera “urgent” a disposició de persones i famílies en situació de vulnerabilitat. 

Aquesta xarxa es va crear arran de la crisi de la gran depressió capitalista de 2008 i s’ha reactivat ara per afrontar les conseqüències  socials i econòmiques de la pandèmia de covid-19. 

No tenir casa mata“, com s’ha demostrat aquesta nit a Badalona  

Aquest dijous, prop d’un centenar de persones solidàries han tallat l’avinguda Jaume I de Girona per fer un minut de silenci en record de les víctimes de l’incendi de Badalona: “No tenir casa mata, i s’ha demostrat que no és una exageració“. 

La Xarxa de Lluita pels Drets Socials va néixer arran de la crisi del 2008 amb l’objectiu de coordinar les entitats de defensa dels Drets Humans de Girona i Salt. Ara s’ha tornat a reactivar per afrontar les conseqüències socials i econòmiques derivades de la crisi sanitària. Ho han fet amb una primera acció, que ha tingut lloc aquest dijous, centrada en el dret de l’habitatge, amb un minut de silenci per les víctimes de l’incendi de Badalona.. 

La concentració solidària davant la seu de la Subdelegació del Govern espanyol a Girona, que ha aplegat un centenar de persones, s’ha fet l’endemà de l’incendi nocturn de les dues naus ocupada per gent immigrant al barri del Gorg de Badalona (Barcelonès Nord) on, segons el balanç provisional, han mort tres persones que hi vivien. En aquest sentit, la Xarxa de Lluita pels Drets Socials de Girona i Salt ha fet un minut de silenci en record de les víctimes i ha denunciat que la situació és conseqüència de la vulneració del dret a l’habitatge. “Tal com diu aquest cartell, no tenir casa mata, i el que podria semblar una exageració, s’ha demostrat que no ho és”, s’ha denunciat durant la lectura d’un manifest. 

Entenem que en aquests moments i a la nostra societat l’habitatge és la primera trinxera de la lluita pels Drets Humans i, evidentment, de la Xarxa”, recull el manifest. Per això, reclamen l’aturada “indefinida i immediata” dels desnonaments d’habitatges propietat de grans tenidors. També exigeixen a siguin les administracions les responsables d’oferir “alternatives habitacionals dignes” quan els immobles siguin de petits propietaris i que els habitatges en mans de fons voltors, grans propietaris i bancs es posin de manera “urgent” a disposició de persones i famílies en situació de vulnerabilitat com a lloguer social. 

El manifest també exposa que l’habitatge és “clau” en el control de la pandèmia de covid-19, per evitar més contagis i mantenir la salut física i psicològica de les persones: “La manca d’habitatge o el risc de perdre’l impacte de forma molt greu en el benestar. És imprescindible que tothom disposi d’un habitatge digne per conservar la salut de la societat“. 

Aquesta xarxa solidària actualment aplega una vintena d’entitats, sindicats i partits polítics, subratlla que al Principat de Catalunya “registra any rere any la xifra més alta de desnonaments de l’Estat” i adverteix que “els acomiadaments d’avui són els desnonaments de demà“, preveient una “nova onada d’impagaments de lloguers i d’hipoteques terrible“. 

Per una “moratòria real” dels desnonaments que vagi més enllà del maig del 2021 

Cada vegada hi ha més persones sense sostre, més persones que viuen amuntegades en habitatges o infrahabitatges, en cotxes, garatges, tendes de campanya o ocupant habitatges“, alerten. Per aquest motiu, reclamen un “pla de xoc efectiu” amb una “moratòria real” dels desnonaments que vagi més enllà del maig del 2021. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com