Febrer 1, 2023
Per Direta
1,866 vistes

Més d’un miler de manifestants s’han aplegat a les portes del centre social La Cinètika de Sant Andreu de Palomar. Després de tres dies de reaccions i missatges a les xarxes socials avui la protesta per la infiltració d’un agent del Cos Nacional de Policia espanyola ha arribat als carrers. Des de la cantonada de la rambla de Fabra i Puig amb el carrer de les Monges s’ha iniciat la lectura d’un manifest mitjançant megafonia amb un missatge de record i homenatge a les famílies i entorns de Pedro Álvarez i Juan Andrés Benítez. Tot seguit s’ha enviat un missatge de suport a les dones afectades i un agraïment a les advocades feministes i a la redacció de la Directa. Alhora, s’ha volgut fer una crida a reforçar la confiança entre la militància i seguir participant en actes i assemblees.

Fem una primera parada a la seu del PSC-PSOE, recordant que formen part de l’engranatge repressiu de l’Estat i com a màxim exponent Marlaska, cap de torturadors i assassí a les fronteres”, han reblat des de l’organització amb un missatge a Twitter

La marxa ha seguit caminant pel carrer de les Monges i el carrer Gran de Sant Andreu. S’han escoltat crits massius amb el lema “la solidaritat és la nostra millor arma”. En direcció a la plaça d’Orfila s’han fet parades a llocs emblemàtics de l’okupació i l’activisme local, alhora que s’han fet parades a edificis institucionals per enviar missatges de denúncia. “Fem una primera parada a la seu del PSC-PSOE, recordant que formen part de l’engranatge repressiu de l’Estat i com a màxim exponent Marlaska, cap de torturadors i assassí a les fronteres”, han reblat des de l’organització amb un missatge a Twitter. Diverses pancartes amb els lemes “La infiltració és terror d’Estat” i “Stop infiltració policial. ACAB” han obert els diversos blocs de la mobilització.

Dos dels lemes més repetits han estat “Ministeri de l’Interior, còmplice i torturador” o “L’Estat opressor és un mascle violador”. La següent parada ha estat davant de l’Ateneu L’Harmonia, un dels llocs afectats per la presència del talp i que han recordat que és “un espai guanyat per la llarga lluita veïnal, punt de trobada i de cultura popular per la gent del barri”.
Autor font: Directa.cat