Abril 15, 2021
Per Nord-Estl Libertari
1,805 vistes

Un jutjat ordena aturar les obres d’una casa a Begur arran de la denúncia d’Ecologistes en Acció i SOS Costa Brava 

Ha estimat les mesures cautelars que demanaven i ha acordat suspendre l’eficàcia de la llicència 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Begur (Baix Ter, Baix Empordà, comtat de Girona) 15/04/2021.- Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies, el Jutjat Contenciós Administratiu Número 3 de Girona ha estimat les mesures cautelars sol·licitades per Ecologistes en Acció i SOS Costa Brava i ha ordenat aturar les obres d’edificació d’una casa a l’avinguda Puig Montcal a Begur (Baix Ter, Baix Empordà, comtat de Girona). 

A la interlocutòria, el Jutjat Contenciós atén els motius al·legats per les dues entitats sobre la possible afectació de les obres en terrenys inclosos al PEIN Muntanyes de Begur, a hàbitats d’interès prioritari comunitari de dunes amb pineda mediterrània, i considera que en aquest cas hi ha un interès superior per protegir el medi ambient. Per això, també ha acordat suspendre l’eficàcia de la llicència concedida per l’Ajuntament. 

Les entitats fan constar que les obres que s’han suspès consisteixen en la construcció d’un habitatge unifamiliar de dues plantes i planta soterrani, amb garatge i piscina que se situen “en uns terrenys amb un gran desnivell“. 

Fa temps que Ecologistes en Acció i SOS Aiguafreda-Salvem la Costa de Begur intenten aturar el procés per urbanitzar i edificar el sector de Montcal. El mes d’agost del 2019 van demanar la declaració de nul·litat del projecte. Una petició, asseguren, que mai se’ls ha respost ni tramitat. El mes de juliol de l’any passat, van interposar un recurs de reposició contra la llicència d’obres per edificar aquest habitatge i uns mesos més tard, al desembre, van demanar la paralització de les obres. 

Segons expliquen, però, l’Ajuntament va desestimar el recurs i va confirmar la llicència “atorgada en plena pandèmia” de covid-19, el 28 d’abril del 2020. Per això, les entitats van interposar un contenció i van demanar al jutjat mesures cautelars, la suspensió de l’eficàcia de la llicència i la paralització de les obres. 

El Jutjat Contenciós ha estimat ara les cautelars i ha ordenat a l’Ajuntament de Begur que aturi les obres. La interlocutòria té en compte l’informe ambiental aportat per les entitats que apunta a afectacions ambientals i paisatgístiques i invoca el Pla Director de revisió de sòls no sostenibles del litoral gironí (PDU). 

Entre els motius al·legats per les entitats, hi havia la “irregularitat” en la concessió de la llicència durant el confinament i “malgrat la suspensió dels terminis administratius i de paralització de tramitació d’expedients”. També “la il·legalitat” d’autoritzar una edificació unifamiliar aïllada en uns terrenys “inclosos al PEIN de les Muntanyes de Begur“, l’impacte paisatgístic, la infracció del PDU o la manca d’estudi d’impacte i integració paisatgística, entre d’altres. 

Les entitats celebren la resolució judicial i lamenten “la negligència i la greu actuació de l’Ajuntament” per haver permès iniciar les obres. 




Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com