Juny 27, 2021
Per Nord-Estl Libertari
2,683 vistes

Un de la Regió Sanitària de Girona entre els 145 estudiants del Principat de Catalunya contagiats durant viatges de final de curs 

Els alumnes es van desplaçar a Menorca, Mallorca, Tenerife i dins del Principat de Catalunya 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 26/06/2021.- Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha elevat a 145 el títol de positius entre estudiants catalans que s’han contagiat de covid-19 després de fer diversos viatges de final de curs a Menorca, Mallorca, Tenerife i el mateix Principat de Catalunya. El brot amb més positius és el de Menorca, que es manté en 57 positius i 262 contactes estrets, les mateixes dades que va fer públiques Salut divendres al vespre.  

Al brot de Mallorca, els estudiants catalans que han donat positiu s’eleven a 44, amb 593 contactes estrets. Salut també ha informat de 27 positius corresponents a un grup d’estudiants de Deltebre que van fer un viatge de fi de curs a Tenerife, i de 17 joves contagiats d’un grup d’estudiants de la Catalunya Central que van fer un viatge de fins de curs dins del mateix Principat de Catalunya. 

Segons ha explicat el Departament de Salut a través d’un comunicat, l’Agència de Salut Pública de Catalunya i l’Agència de Salut Pública de Barcelona estan estudiant brots relacionats amb viatges de final de curs a l’illa de Mallorca que es van fer entre l’11 i el 20 de juny. Del total de 44 diagnosticats, 28 corresponen a joves de la Regió Sanitària de la Catalunya central, 14 a la de Barcelona ciutat, un a la de les Terres de l’Ebre i un altre a la Regió Sanitària de Girona. 

Del total de 593 contactes estrets, 336 són de la Regió Sanitària de la Catalunya central, 204 de la de Barcelona ciutat i 53 més estan disseminats pel territori. 

Pel que fa a Menorca, els viatges també es van fer entre l’11 i el 20 de juny. Tots els contactes estan a la zona de Barcelona i la seva àrea de metropolitana. 

D’altra banda, Salut també ha identificat 27 casos corresponents a un grup d’estudiants de Deltebre (Baix Ebre) que van fer un viatge de final de curs a Tenerife. El total de contactes estrets és de 165. 

Finalment, s’ha detectat un altre brot que ha afectat 17 joves d’un grup d’estudiants de les Comarques Centrals que van fer un viatge dins del Principat de Catalunya. Aquest grup va iniciar símptomes el 19 de juny i el total de contactes estrets és de 189, 

Els equips d’atenció primària s’estan encarregant de cribrar els contactes estrets en tots els casos detectats. Els brots detectats consten de casos poc simptomàtics o sense símptomes, de manera que cal dur a terme un bon estudi epidemiològic que necessita cert temps. 

Salut ha fet una crida a la responsabilitat i ha demanat a les persones que hagin fet un viatge d’aquestes característiques que siguin curoses en el seguiment de les mesures de protecció contra la covid-19, estiguin atents a possibles símptomes relacionats amb la malaltia i col·laborin amb els serveis de vigilància epidemiològica en la investigació dels brots. De fet, Salut remarca que aquests són brots “complexos“, amb un gran nombre de contactes a investigar. 

El Departament de Salut demana a les persones que han tingut un contacte estret amb un positiu que estigui alerta i compleixi estrictament la quarantena i les mesures de protecció per tallar la cadena de transmissió en cas d’haver-s’hi contagiat, i recorda que una prova negativa no implica que no hi hagi risc d’infecció. 

Salut ha fet una crida a tota la població, i en especial als col·lectius no vacunats, a actuar “de forma responsable i a respecte les mesures“. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com