Gener 20, 2021
Per Nord-Estl Libertari
832 vistes

Un de cada tres ingressos a l’hospital de Palamós és per coronavirus-19 

En les darreres tres setmanes s’han realitzat entorn de 100 ingressos setmanals a l’Hospital de Palamós 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Palamós (Gavarres mar, Baix Empordà, comtat de Girona) 20/01/2021.- Segons Ràdio Capital, aquesta darrera setmana s’han realitzat un 50% més de testos COVID 19 al Baix Empordà i han augmentat un 15% els resultats positius. Per tant, la situació a la comunitat no millora i l’SSIBE preveu un increment del nombre d’ingressos hospitalaris de persones amb COVID19 i un increment del nombre de les pacients ingressades amb COVID19 greus. 

En les darreres tres setmanes, s’han realitzat entorn de 100 ingressos setmanals a l’Hospital de Palamós (Gavarres mar, Baix Empordà, comtat de Girona). D’aquests, un 30% son per COVID19. 

No es fan intervencions quirúrgiques amb ingrés, i per això el nivell d’ocupació a l’hospital i Palamós Gent Gran s’ha reduït. “Aquesta reducció permet afrontar les properes setmanes amb una millor situació als nostres centres“, asseguren des de l’SSIBE. 

Actualment hi ha 26 persones pacients ingressats amb COVID19 a l’Hospital de Palamós i 11 a Palamós Gent Gran

El quiròfan funciona només per a urgències i neoplàsies i un o dos quiròfans per a intervencions que no requereixen ingrés hospitalari. No es programen cirurgies amb ingrés fins que la ocupació a l’hospital ho permeti. Es continua amb la restricció de visites a les persones pacients ingressades. 

Actualment hi ha 15 professionals positius de COVID19, disminuint notablement en relació a la setmana passada. 

Aquesta setmana l’atenció primària ha començat la realització dels test PCR automostra del professorat i personal que treballa en escoles i instituts del Baix Empordà, més de 2000. També està coordinant des del mes d’octubre del 2020 la realització d’aquests testos a residents i professionals de les residències de gent gran de la comarca. 

El 12 de gener es va iniciar la vacunació contra la COVID-19 als professionals de SSIBE i en el decurs de la setmana s’ha vacunat 820 professionals, que suposa el 54% del personal. 

La vacuna és per a totes les persones treballadores i s’ha establert un ordre de vacunació en funció de l’exposició a COVID-19: primer les professionals de Palamós Gent Gran, després les professionals amb risc més alt d’exposició a COVID-19 (urgències, plantes d’hospitalització), després les professionals que treballen en àmbits on té més risc el pacient i així fins a la totalitat de les treballadores. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com