Setembre 20, 2021
Per Direta
165 vistes


Malgrat l’anunci per part del govern espanyol de retirar el projecte de reforma de l’aeroport de Barcelona, una multitudin脿ria concentraci贸 a la capital catalana, amb una 脿mplia representaci贸 de col路lectius de defensa del territori del Baix Llobregat i de tot Catalunya, ha esdevingut un clam transversal per un model econ貌mic i social decreixentista i respectu贸s amb la vida, la salut i el medi ambient. A Palma, en paral路lel, tamb茅 ha tingut lloc una concentraci贸 a les escales de la seu contra el projecte d’ampliaci贸 de Son Sant Joan

90.000 segons els col路lectius organitzadors; 10.000 segons la Gu脿rdia Urbana de Barcelona. M茅s enll脿 del tradicional ball de xifres d鈥檃ssist猫ncia (que no permeten discutir que, Onze de Setembre a banda, ha estat una de les concentracions humanes m茅s multitudin脿ries a Barcelona de l鈥檈ra postpand猫mica), la protesta d鈥檃quest diumenge 19 de setembre a Barcelona contra els plans d鈥橝ena d鈥檃mpliar l鈥檃eroport del Prat ha esdevingut una demostraci贸 de transversalitat d鈥檃ccents i de diversitat de lluites. Totes unides per la reivindicaci贸 d鈥檜n model econ貌mic i social que aposti pel decreixement i no pels interessos dels grans grups econ貌mics com a via per confrontar el perill de l鈥檈merg猫ncia mediambiental del planeta.

La concentraci贸 ha omplert bona part el carrer de Tarragona (amb la densitat laxa que imposen les recomanacions sanit脿ries) a partir de les 12 del migdia. Des d鈥檜n escenari, i a banda d鈥檃lgunes actuacions musicals, i van anar intervenint representants d鈥檜na 脿mplia representaci贸 dels col路lectius que s鈥檋an adherit a la protesta, que tenia per lema 鈥淢enys avions, m茅s vida鈥: des de grups ecologistes, de defensa del medi ambient i compromesos amb la protecci贸 del territori, fins a altres molt m茅s diversos, que proclamen el dret universal a l鈥檋abitatge digne, a l鈥檃gricultura i l鈥檃limentaci贸 sostenible, el transport p煤blic de proximitat o el decreixement tur铆stic.

Una nodrida representaci贸 del Baix Llobregat va ser en bona part responsable de l鈥櫭▁it de convocat貌ria. Una columna aplegada a la pla莽a de la Vila del Prat va fer el recorregut fins al parc de Joan Mir贸

Una nodrida representaci贸 del Baix Llobregat va ser en bona part responsable de l鈥櫭▁it de convocat貌ria. Una columna aplegada a la pla莽a de la Vila del Prat a les 10 del mat铆 va fer el recorregut fins al parc de Joan Mir贸 seguint el tra莽at de la C-32 i la Gran Via de les Corts Catalanes, en la qual, a banda de pancartes al路lusives a diversos col路lectius que s鈥檈nfronten a agressions al territori a la comarca, tamb茅 hi va participar una nodrida representaci贸 de la pagesia, que ha fet el trajecte amb desenes de tractors. En el tram final de la marxa s鈥檋i va afegir una altra columna, en aquest cas procedent de l鈥橦ospitalet de Llobregat. Per貌 en l鈥檃cte final de la jornada tamb茅 hi eren presents moltes persones i col路lectius procedents d鈥檃rreu de Catalunya (molt particularment de les comarques gironines), que van viatjar a Barcelona de forma organitzada, en tren, fins a l鈥檈staci贸 de Sants, pr貌xima al lloc de concentraci贸. Columnes del Maresme, del Vall猫s Occidental i Oriental, Osona i altres comarques s鈥檋i han aplegat.

En paral路lel, tamb茅 ahir al mat铆, va tenir lloc una concentraci贸 a l鈥檈scalinata de la seu de Palma per al莽ar la veu contra el pla d鈥檃mpliaci贸 de l鈥檃eroport mallorqu铆, que el consorci Aena intenta impulsar des de fa m茅s d鈥檜n any. Hi van participar unes 500 persones, segons l鈥檕rganitzaci贸, i l鈥檃cte ha finalitzat amb la lectura d鈥檜n manifest.
Autor font: Directa.cat