Desembre 30, 2020
Per Nord-Estl Libertari
223 vistes


Un brot de coronavirus-19 afecta 39 interns de la presó figuerenca Puig de les Basses i obliga a aïllar un mòdul del centre  

A les diferents presons del Principat de Catalunya hi ha 74 presos i 67 funcionaris de presons que s’han contagiat, sis dels quals a la presó Puig de les Basses 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) 30/12/2020.- Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies, un brot de coronavirus-19 afecta 39 interns de la presó Puig de les Basses, a Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú), i ha obligat a aïllar tot un mòdul del centre penitenciari. En concret, el mòdul 5. Aquí hi ha 89 presos, dels quals gairebé la meitat han donat positiu per covid-19. Tots ells o bé són asimptomàtics o bé presenten simptomatologia lleu, segons informa el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. 

Els qui han contret la malaltia es troben a la Unitat Covid-19 de la presó o bé a les cel·les de la segona planta del mòdul, on els atén personal sanitari.  

A més, també s’han detectat sis positius entre els professionals del Puig de les Basses. A les diferents presons de Catalunya, ara mateix hi ha 74 presos i 67 funcionaris de presons que s’han infectat pel virus. 

Segons informa la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, el brot de coronavirus-19 detectat a la presó Puig de les Basses ha afectat el mòdul 5 del centre penitenciari. Aquí hi ha 89 presos distribuïts a les diferents cel·les. El Departament de Salut els ha fet proves a tots ells, i també als diferents funcionaris de presons que estan en contacte amb els presos. 

Hi ha hagut 39 presos que han donat positiu per covid-19. Tots ells, però, són asimptomàtics o bé presenten simptomatologia lleu. Seguint el protocol marcat en aquests casos, el centre penitenciari ha posat el mòdul 5 en aïllament. És a dir, que els interns fan vida a les cel·les i no poden fer ús ni dels espais comuns del mòdul ni de la resta de serveis de la presó. 

Els presos que s’han infectat estan a la Unitat Covid-19 del Puig de les Basses i a la segona planta del mòdul 5, on els atén personal sanitari. Els interns que no han contret el virus romanen a la primera planta del mòdul 5. Ocupen cel·les que es desinfecten de manera preventiva per extremar les mesures higièniques. 

74 presos i 67 funcionaris de presons 

Segons informa el Departament de Justícia, en aquests moments a les diferents presons del Principat de Catalunya hi ha 74 presos que han donat positiu per covid-19. D’aquests, 47 es troben a la presó Puig de les Basses (aquí hi ha tant els 39 del brot que ha afectat el mòdul 5 com vuit més, que s’han derivat a la Unitat Covid-19 procedents d’altres centres penitenciaris). 

Dels 47 interns positius que es troben a la presó Puig de les Basses, 26 estan aïllats a les cel·les del mòdul 5. I els 21 restants, a la Unitat Covid-19. La resta de presos que han contret el virus es troben repartits en diferents centres penitenciaris. Per exemple, deu estan a la Unitat Covid-19 de Brians 2, vuit més a la infermeria de Mas d’Enric o tres a la infermeria i a ingressos del centre penitenciari de Ponent. També hi ha dos presos ingressats a hospitals públics i un que passa el confinament a casa, en aplicació de l’article 86.4. 

A banda dels interns, també hi ha 67 funcionaris de presons que formen part de les plantilles de les presons que han donat positiu per covid-19. D’aquests, sis treballen a la presó Puig de les Basses. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com