Novembre 22, 2021
Per Nord-Estl Libertari
222 vistes


Un brot de coronavirus-19 a la UMEP de l’Hospital de Blanes obliga a prohibir el pas d’acompanyants 

S’han detectat 14 casos positius entre persones pacients que no eren covid-19 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Blanes (la Selva mar铆tima, la Selva, comtat de Girona) 22/11/2021.- Segons El Geri贸 Digital, des d’ahir diumenge el recurs sociosanitari de l’Hospital de Blanes, la Unitat de Mitjana Estada Polivalent (UMEP), ha quedat restringida a l’entrada de visites, despr茅s que de les 18 persones que hi ha hospitalitzades actualment, 14 hagin donat positiu a la prova diagn貌stica del coronavirus-19. Tamb茅 han donat positiu tres dels professionals que treballen en aquesta planta. 

El dissabte dos de les persones pacients hospitalitzats a la unitat van presentar simptomatologia de car脿cter lleu compatible amb covid-19 i arran d’aquests casos es va portar a terme el cribratge a totes les persones usu脿ries de la planta. Actualment, doncs, hi ha 14 persones positives, que es troben asimptom脿tiques, i de les 4 que han donat negatiu, en els pr貌xims dies se’ls repetir脿 la prova per veure la seva evoluci贸, aix铆 com tamb茅 se seguir脿 de prop l’evoluci贸 dels casos positius. 

Aquesta planta ha quedat totalment a茂llada i des d’ahir diumenge no es permet l’entrada d’acompanyants. Des del centre ja s’ha informat als familiars de les persones pacients hospitalitzades de la situaci贸. En casos excepcionals ser脿 el personal sanitari qui decidir脿 permetre l’acc茅s. A la resta de plantes de l’Hospital es mant茅, de moment, el r猫gim de visites establert actualment de 8 a 20 hores de dilluns a diumenge amb un sol acompanyant. 

Des de la direcci贸 de la Corporaci贸 de Salut del Maresme i la Selva s’estan seguint els protocols dictats pel Departament de Salut i s’est脿 fent un seguiment acurat dels casos positius i vigilant de prop l’evoluci贸 de totes les persones hospitalitzades, aix铆 com de tots els professionals que treballen en aquesta planta i dels seus contactes, que tamb茅 s’ha procedit a cribrar-los, per tal de poder aplicar les mesures pertinents en cada moment. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com