Novembre 29, 2022
Per Nord-Estl Libertari
258 vistes

Un acte a Santa Coloma de Farners valorarà la suspensió del ramal de la MAT 

Hi intervindran representants de la Generalitat, Ajuntaments, Diputació de Girona, Consell Comarcal i No a la MAT Selva 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Santa Coloma de Farners (les Guilleries, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) 29/11/2022.- Llegim al portal El Gerió Digital que la Biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners (les Guilleries, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) acollirà, dijous 1 de desembre, a les 19:00h, un acte on es valorarà la situació actual i de futur del ramal de la MAT a les comarques gironines –més concretament entre Santa Coloma de Farners i Riudarenes, a la Selva– després de la suspensió de les actuacions previstes. 

Hi intervindran diferents representants polítics i socials com Teresa Jordà, consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural del Govern de la Generalitat: els alcaldes Joan Martí (Santa Coloma de Farners), Josep Solé (Riudarenes) i Eduard Colomer (Sils); Marc Vilahur (director general de Polítiques Ambients i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya); Lluís Amat (diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona) i Xavi Amat (portaveu de la plataforma No a la MAT Selva). També han confirmat l’assistència Joan Margall, diputat al Congrés espanyol i persona clau en les negociacions; Sergi Mir, president del Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques de Girona (CILMA), i Salvador Balliu (president del Consell Comarcal de La Selva). 

L’acte és obert a tota la ciutadania i es podrà seguir per streaming. El projecte del ramal de la MAT a les comarques gironines ha quedat suspès com a conseqüència de les negociacions entre el grup parlamentari d’ERC al Congrés espanyol i el Govern d’Espanya en el marc de l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat (PGE). No a la MAT Selva, plataforma ciutadana que lluita per la derogació del ramal i la subestació de la MAT a la Selva, va expressar que  és una molt bona notícia per totes les persones, entitats, partits i administracions que hem estat treballant en aquesta direcció des de fa dècades. Felicitats a tots els que han fet possible aquest acord polític que rebla la unitat i consens que ens ha permès arribar fins aquí“. 

L’alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, va explicar que “com a alcalde de Santa Coloma de Farners estic molt satisfet perquè després de molts anys de lluites compartides amb tothom del territori per evitar un disbarat, i quan semblava que no ho podríem tombar, tenim aquest acord de suspensió. És el pas per a la derogació definitiva d’una opció insostenible, que ha d’obrir la porta a una manera diferent de solucionar els problemes d’energia“. 

Martí va voler “agrair especialment a la plataforma No MAT Selva per la seva perseverança durant tots aquests anys, i al grup parlamentari d’ERC a Madrid per haver sabut trobar el desllorigador que posi punt i final a aquest malson. Un gran dia per Santa Coloma de Farners, per la comarca de la Selva, però també per tot el país perquè hem demostrat que les coses es poden fer diferent de com algú les projecta en un despatx“. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com