Octubre 8, 2021
Per Nord-Estl Libertari
218 vistes

Triangle Blau impulsa una trobada d’entitats memorialistes de tot l’Estat espanyol per fer un treball conjunt 

Amicals, associacions i fam铆lies faran una reuni贸 online el 19 d’octubre amb l’objectiu d’unir-se en una plataforma de treball i coordinaci贸 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Figueres (la Garriga. Alt Empord脿, comtat de Besal煤) 08/10/2021.- Segons EMPORDA.INFO, hi ha desenes d’associacions, amicals, entitats o agrupacions ciutadanes dedicades a fomentar i protegir la Mem貌ria Hist貌rica per貌 el cert 茅s que queda molta feina per fer. Concretament, en el cas dels deportats republicans a camps nazis o les v铆ctimes del feixisme, encara hi ha milers de persones desaparegudes. 

Seguint aquest objectiu, l’Associaci贸 Triangle Blau de Figueres (la Garriga. Alt Empord脿, comtat de Besal煤), amb el suport de familiars de persones deportades o vinculades i defensores de la mem貌ria democr脿tica, ha decidit convocar una trobada amb amicals i associacions memorialistes de l’Estat espanyol. Aquesta primera reuni贸, que tindr脿 lloc el dimarts 19 d’octubre a les sis de la tarda en format telem脿tic, tamb茅 ser脿 per proposar la creaci贸 d’una plataforma conjunta a nivell estatal de treball i coordinaci贸. 

La coordinadora d’associacions que es planteja seria un espai de relaci贸, col路laboraci贸, coordinaci贸 i treball d’aquelles amicals, associacions i persones individuals dedicades a la conservaci贸 i protecci贸 de la mem貌ria, de la deportaci贸 republicana als camps nazis, l’exili i la prevenci贸 del feixisme. 

Llu铆s Fontan茅, portaveu de l’Associaci贸 Triangle Blau, explica que la intenci贸 茅s “poder compartir informacions i dades” ja que, tot i que cada entitat treballa una mat猫ria “ens voldr铆em concentrar en l’exili i la deportaci贸, perqu猫 hi ha gent que encara est脿 buscant desapareguts, i es tracta d’aix貌, i fer tots els homenatges que calguin“. Fontan茅 remarca que en aquest projecte est脿 implicat l’expresident de l’Amical de Mauthausen, Enric Garriga. 

Els convocants consideren molt important unificar esfor莽os i feines, sumar i coordinar iniciatives, evitar malentesos i disputes est猫rils i treballar conjuntament per aquesta mem貌ria de la deportaci贸 i l’exili. 

脷ltimament s’han constitu茂t moltes amicals i associacions, cadascuna amb les seves peculiaritats i objectius concrets, destaquen que aix貌 “sens dubte 茅s una gran riquesa” per貌 ressalten que hi ha moltes coses que les uneixen i que juntes, podran aconseguir millor efic脿cia en la defensa i divulgaci贸 de la mem貌ria i dels valors republicans, especialment entre la joventut. Cosa especialment important davant del creixement de l’extrema dreta.  
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com