Octubre 24, 2022
Per Direta
1,121 vistes

La Policia Nacional espanyola ha detingut tres persones durant el desnonament d’una família amb dos fills menors d’edat, de tres i set anys. L’ordre ha estat executada a primera hora del matí d’aquest dilluns, al número 3 del carrer del Doctor Carlos Caballé Lancry del barri de Malilla de València. El veïnat i el sindicat Construint Malilla ha denunciat que el llançament s’ha produït “amb molta violència” per part de la policia i un “desproporcionat” desplegament policial, format per una desena de furgons i desenes d’agents antidisturbis que no han volgut mediar en cap moment amb la família. Aquesta vesprada, a les cinc, s’ha convocat una concentració davant la Ciutat de la Justícia de València per donar suport a les encausades, que haurien estat acusades d’un presumpte delicte d’atemptat contra l’autoritat, segons ha informat el sindicat.

El desnonament estava convocat a les huit del matí, però segons ha denunciat el sindicat, la policia ha arribat al lloc abans d’hora. Després de retirar les activistes presents, estirant-les dels braços i amb “colps i punyades”, els agents han fet fora la família sense la presència de la comitiva judicial. És per això que consideren que l’actuació ha estat totalment “il·legal”. Una vegada executat el desnonament, han identificat les persones que encara romanien davant del bloc i, fins i tot, tal com ha assegurat Construint Malilla a la Directa, han colpejat amb la porra algunes d’elles. Per ara, el sindicat ha comptabilitzat un ferit. Es tracta d’una de les persones detingudes, a qui un agent li hauria partit una dent d’un colp mentre intentava impedir el llançament.

Després de retirar les activistes presents, estirant-les dels braços i amb “colps i punyades”, els agents han fet fora la família sense la presència de la comitiva judicial

En l’any 2021, la família desnonada, Farim i Karima i els seus dos fills, va arribar a l’Estat espanyol en pastera després de travessar el Mediterrani i havien aconseguit arrelar-se al barri —on els fills estan escolaritzats— gràcies al suport de les xarxes veïnals. Fa un mes, aproximadament, van ocupar el pis, i des del principi han intentat arribar a un acord, sense èxit, amb la propietària de l’immoble, la immobiliària Inversuval. També han intentat demanar suport institucional i han estat buscant un lloguer al barri, però ningú els ha volgut llogar. “Es tracta d’una família migrant que ha obtingut la condició de refugiada i ara està en procés de regularitzar la seua situació. No poden treballar encara ni accedir a ajudes, perquè per ara només tenen permís per residir”, explica Joan, un dels portaveus del sindicat.

Per ara, segons ha informat el sindicat, l’Ajuntament de València els ha ofert una habitació en un alberg de la ciutat durant les pròximes dues setmanes, la qual cosa han considerat insuficient. Des de Construint Malilla, exigeixen una alternativa habitacional “digna” per a la família de Farim i Karima. Assenyalen com a responsables del desnonament i de la violència policial viscuda “als especuladors que fan negoci amb les cases” i “al govern valencià que ha enviat la policia a fer la tasca bruta als rics i a reprimir al moviment per l’habitatge”.
Autor font: Directa.cat