Juny 9, 2021
Per Nord-Estl Libertari
95 vistes


Tres de cada deu fisioterapeutes han tingut el virus 

Un 81% dels enquestats pel sindicat Satse consideren que no hi ha hagut personal suficient durant aquest any 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 09/06/2021.- Llegim al Diari de Girona que treball i dedicació dels fisioterapeutes que han tractat persones amb la covid-19 al llarg de la pandèmia ha tingut diferents conseqüències en la seva salut física i psicològica, com el fet d’haver patit la malaltia en prop del 30% d’aquests professionals sanitaris. 

Aquests són els resultats d’una enquesta realitzada pel Sindicat d’Infermeria, SATSE

A més d’assegurar haver tingut els símptomes d’aquesta malaltia en tres de cada deu casos, un 81,38% dels fisioterapeutes consultats pel sindicat d’Infermeria han reconegut que han tingut por de contagiar-se en l’acompliment del seu treball i un 94,04% a poder contagiar també als seus familiars i/o amics. 

Altres conseqüències negatives que han sofert per la seva labor en primera línia contra el coronavirus-19 al llarg dels últims mesos és sentir un cert rebuig social, sent un 26,68 % els que així ho afirmen i el fet de no sentir-se secundats pels seus superiors, com un 51,68% assenyala en l’enquesta. 

Així mateix, un 55,53%dels professionals enquestats per l’organització sindical afirmen que han empitjorat les seves condicions de treball en els últims mesos i un 63,73% que s’ha deteriorat l’ambient laboral en la seva unitat o centre. 

El 81,34% dels fisioterapeutes consideren que no ha existit el personal suficient per prestar l’atenció sanitària més adequada als pacients i la ciutadania en general en la seva unitat o centre sanitari o sociosanitari durant la pandèmia de covid-19. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com