Juliol 26, 2022
Per Nord-Estl Libertari
237 vistes

Treballadores i treballadors de l’Hospital de Figueres desbordats per l’alta pressi贸 assistencial de l’estiu 

Representants del Comit猫 d’Empresa irrompen al Ple municipal i demanen millores del conveni laboral per evitar la fuga de professionals 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Figueres (la Garriga, Alt Empord脿, comtat de Besal煤) 26/07/2022.- Llegim al Diari de Girona que a principis d’any, el Comit猫 d’Empresa de la Fundaci贸 Salut Empord脿 (FSE) publicava un manifest en qu猫 reclamava a la ger猫ncia que prengu茅s mesures 芦urgents禄 per evitar la fuga de personal a altres empreses, on els ofereixen millors condicions. Cinc mesos despr茅s, el vicepresident del comit猫, Ra煤l D铆ez, assegura al Diari de Girona que les millores no han arribat i que els treballadors 芦segueixen marxant禄. Com a conseq眉猫ncia, i tenint en compte que a l’estiu la poblaci贸 de l’Alt Empord脿 creix considerablement, assegura que estan 芦desbordats禄 per l’alta pressi贸 assistencial que viuen. 芦Fa dos caps de setmana que les Urg猫ncies estan col路lapsades, el passat hi havia molts pacients als passadissos, falten llits i professionals i molts d’ells, com les llevadores, arriben a triplicar torns禄, lamenta D铆ez, qui afegeix que abans de l’estiu havien de reunir-se amb l’alcaldessa de Figueres i presidenta del Patronat de la FSE, Agn猫s Llad贸 (ERC), i al final la trobada 芦es va anul路lar禄. Segons apunta D铆ez, s’han reunit amb la resta de formacions pol铆tiques per traslladar-los les seves queixes. Precisament, ahir representants del Comit猫 d’Empresa van irrompre al Ple Municipal en senyal de protesta. 

De forma paral路lela, el cap de l’oposici贸 municipal i portaveu de Junts per Figueres, Jordi Masquef, va formular una pregunta a Llad贸 a la part final de la sessi贸, en qu猫 va transmetre les preocupacions de les treballadores i dels treballadors de l’Hospital de Figueres. Entre altres aspectes, van destacar l’elevada pressi贸 de treball que tenen en la majoria de serveis, un 铆ndex de renovaci贸 de la plantilla doblat en els darrers cinc anys i una excessiva c脿rrega de treball mantinguda en el temps, que incideix en els professionals tant en el vessant f铆sic i mental com en el professional. Paral路lelament, va manifestar que des del Comit猫 d’Empresa, es denuncien unes relacions laborals insatisfact貌ries, d猫ficits en l’ambient f铆sic i laboral, que s’ha vist agreujat per la situaci贸 de la pand猫mia de covid-19, i tamb茅 es q眉estiona la capacitat d’organitzaci贸 en la presa de decisions i en la comunicaci贸 amb la plantilla. En definitiva, Masquef va demanar un abordatge 芦ferm禄 i 芦definitiu禄. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com