210 vistes

Tot els suport dels sindicats de la IAC a les mobilitzacions d鈥橴STEC-stes i el altres sindicats d鈥檈nsenyament que s鈥檋an tancat a la Conselleria per exigir la dimissi贸 del conseller Gonz脿lez-Cambray per la imposici贸 unilateral del nou calendari escolar.

Not铆cia de ccma.cat: Mestres i representants de tots els sindicats de l鈥檈nsenyament han arribat aquest migdia fins a la porta del despatx del conseller Gonz脿lez-Cambray i s鈥檋i han concentrat.

Despr茅s de la reuni贸 que han mantingut amb el departament, els sindicats educatius s鈥檋an negat a abandonar l鈥檈difici, fins al punt que ja preveuen passar-hi la nit.

Consideren que no se鈥檒s ha tingut en compte i reclamen la retirada del nou calendari escolar i la dimissi贸 del conseller, i estan disposats a quedar-s鈥檋i mentre no s鈥檃tenguin les seves reivindicacions.

El govern ja els ha dit que descarta revertir l鈥檃van莽ament del calendari i insta els sindicats a parlar-ne dilluns. Gonz脿lez-Cambray ha explicat, aquest mat铆, que la decisi贸 d鈥檃van莽ar l鈥檌nici de curs est脿 presa i no es mou, per貌 que dilluns, al Consell Escolar, s鈥檈scoltar脿 a tothom i que hi ha temps per introduir-hi millores.

En declaracions als periodistes, la secret脿ria general d鈥橢ducaci贸, Patr铆cia Gom脿, ha lamentat que un centenar de sindicalistes hagin irromput a la conselleria i s鈥檋agin quedat al passad铆s de la cinquena planta, on hi ha el gabinet del conseller: 鈥淣o 茅s la manera com ens relacionem institucionalment dues parts que hem de negociar tantes coses. Aquestes no s贸n les maneres.鈥

Tamb茅 ha apuntat que els sindicats formen part del Consell Escolar, que ha avalat en quatre informes la reducci贸 de les vacances d鈥檈stiu, ha assegurat que 鈥渘o 茅s acceptable鈥 que diguin que estan sorpresos i ha negat que la modificaci贸 del calendari suposi un canvi en termes laborals. 

鈥淪鈥檋a trencat la pau social鈥 

Vista la decisi贸, els delegats d鈥橴stec路Stes, CCOO, Intersindical-CSC, Aspepc路Sps i UGT han anunciat que es queden a l鈥檌nterior de l鈥檈difici de la conselleria: 鈥淪鈥檋a trencat la pau social鈥, ha declarat la portaveu del primer, Iolanda Segura.

En aquest sentit, exigeixen la retirada d鈥檃questa ordre 鈥渁utorit脿ria鈥, que Gonz脿lez-Cambray els rebi i que s鈥檕bri una negociaci贸 real sobre aquesta i altres q眉estions. 

Els delegats tamb茅 han fet una crida perqu猫, quan acabi la jornada d鈥檃quest dijous, el personal educatiu i les fam铆lies d鈥檃lumnes tamb茅 es dirigeixin a la conselleria. 

Tot i aix貌, l鈥檃cc茅s a l鈥檈difici ha quedat tancat i algunes desenes de persones s鈥檋an hagut de quedar a fora per sumar-se a la reivindicaci贸.

 
Autor font: Iac.cat