Maig 9, 2022
Per Nord-Estl Libertari
2,442 vistes

Timbrada a la plaça del Vi de Girona per demanar ”entorns escolars segurs i saludables” 

Les entitats escolars representen 29 centres llars d’infants, d’educació primària i secundària 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 09/05/2022.- Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies, diverses entitats veïnals i de famílies de diverses escoles de Girona han protestat aquest dilluns a la tarda en contra de la perillositat que hi ha en els entorns escolars. La protesta ha arrencat a les cinc de la tarda en diversos centres escolars de la ciutat. 

Alumnes, famílies, veïnes i veïns han pujat a les bicis per pedalar fins a l’ajuntament de Girona mentre feien sonar el seu timbre al llarg de tot el recorregut. L’objectiu era que tothom pogués sentir la protesta. 

La timbrada ha desembocat a la plaça del Vi, on a dins de l’edifici consistorial es feia el plenari municipal del mes de maig. Pocs minuts després, els representants de les 29 associacions de famílies d’escoles bressol, de primària i instituts de Girona han defensat la protesta en forma de moció davant de tots els regidors. 

En aquesta moció ciutadana les famílies han recordat que amb la pandèmia s’han replantejat diverses coses com ara els usos que pot tenir l’espai públic i, concretament, el paper que han de jugar-hi els cotxes. En aquest sentit, les famílies i entitats veïnals han demanat al govern municipal que treballi per construir entorns escolars saludables i segurs. 

Zones pacificades i més espai per a bicis 

Aquesta aposta passa per algunes mesures concretes que han fet arribar els manifestants al govern local. Una d’elles és la supressió dels vehicles en els carrers que rodegen les escoles i instituts de la ciutat. 

En aquells en què no sigui possible suprimir-ne la circulació de cotxes, les famílies demanen que es limiti la velocitat de circulació a 20 km/h. A més, demanen que s’instal·lin radars pedagògics i sancionadors en aquests carrers per garantir que els vehicles compleixen amb la restricció de velocitat. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com