Juny 28, 2022
Per Nord-Estl Libertari
104 vistes

Telef貌nica preveu instal路lar l’antena de l’Olivar Gran i els ve茂ns preparen protestes 

Els residents acusen l’Ajuntament per no haver trobat una alternativa i el govern municipal al路lega que altres empla莽aments no s贸n idonis, segons l’operadora 

Han decidit portar a terme alguna acci贸 de protesta, tot i que no confien que pugui canviar les coses 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Figueres (la Garriga, Alt Empord脿, comtat de Besal煤) 28/06/2022.- Segons EMPORDA.INFO, les ve茂ns i els ve茂ns de l’Olivar Gran de Figueres (la Garriga, Alt Empord脿, comtat de Besal煤) tenen previst engegar protestes perqu猫 finalment est脿 previst instal路lar l’antena de telefonia de Telef貌nica al barri. Les i els residents acusen l’Ajuntament d’haver-los fet creure que es buscarien alternatives i no haver estat aix铆. 芦No han treballat el tema, nom茅s han deixat passar el temps禄, assegura el secretari de l’Associaci贸de Ve茂ns de l’Olivar Gran, David Arranz.  

Una cinquantena de ve茂nes i ve茂ns, amb una representaci贸 de la Federaci贸 d’Associacions de Barris de Figueres (FABF) es van reunir dimecres de la setmana passada per analitzar la situaci贸 i decidir quines accions de protesta es porten a terme despr茅s de veure, diuen, que no s’ha donat cap valor a les signatures recollides. 

Est脿 previst instal路lar l’antena a la zona del tercer pavell贸. Davant el rebuig ve茂nal, l’Ajuntament va anunciar que estudiaria amb la companyia una alternativa, per貌 entenen que no s’ha fet. Arranz diu que 芦havien d’haver comen莽at consultant als ve茂ns i entre tots treballar un lloc que an茅s b茅 a tothom禄. En canvi, amb el que es troben 茅s que 芦Telef貌nica ha fet les inversions i t茅 tots els permisos禄, diu Arranz, que posa de manifest que 芦ara no vol canviar i l’Ajuntament no s’ha mogut per plantejar alternatives禄. 芦Els vaig proposar independentment del pol铆gon sud on no hi volien anar, alguna altra parcel路la per ubicar l’antena, per貌 el regidor, Xavier Amiel, ni s’ho havia mirat禄, lamenta. Les ve茂nes i els ve茂ns han dialogat amb l’Ajuntament i han mantingut una reuni贸 amb representants de la companyia telef貌nica, tot i que asseguren que 芦no va servir per res.禄 

Les ve茂nes i els ve茂ns asseguren que estan indignats davant la situaci贸. Per aix貌 han decidit portar a terme alguna acci贸 de protesta, tot i que no confien que pugui canviar les coses. 

L’afer es remunta a l’any 2019 

La problem脿tica de l’antena es remunta a l’any 2019 quan l’Ajuntament de Figueres va aturar la instal路laci贸 d’una antena al Rally Sud. Se situava a menys de deu metres dels blocs de pisos. M茅s tard l’alternativa va ser ubicar-la al barri de l’Olivar Gran. La zona est脿 inclosa en un pla de desplegament d’aquest tipus d’equipaments. El govern municipal va admetre que va incloure la zona al pla, per貌 davant les protestes ve茂nals es va comprometre a intentar allunyar-la i durant els dos darrers mesos ha buscat una alternativa, sense resultat positiu per a les ve茂nes i als ve茂ns de l’Olivar Gran. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com