Maig 26, 2021
Per CNT Taxi
231 vistes


Molts s贸n els taxistes de Barcelona que han sofert situacions racistes, hom貌fobes, discriminat貌ries i feixistes, de la mateixa manera que molts usuaris del taxi s鈥檋an vist en la mateixa situaci贸 amb alguns taxistes de Barcelona, fins i tot enfrontaments entre els propis taxistes per motius xen貌fobs

Companys i companyes treballadores del taxi han estat objecte de discriminaci贸, per part d鈥檃lguns usuaris a l鈥檋ora d鈥檃gafar un taxi. Quantes vegades hem vist rebutjar un taxi per l鈥檕rigen, o la proced猫ncia estrangera del taxista. Quantes vegades hem escoltat les frases 鈥 prefereixo un taxista d鈥檃qu铆, abans que un pakistan猫s鈥 o 鈥減regunta-li qui li ha regalat el carnet de taxista鈥. Situacions vergonyoses en les parades del taxi, on alguns usuaris no volen agafar el primer taxi de la parada per ser d鈥檕rigen estranger.

Enfrontaments i menyspreus d鈥檃lguns taxistes amb un perfil xen貌fob i racista, contra companys i companyes taxistes d鈥檃ltres pa茂sos que es guanyen la vida amb el taxi.

Molts usuaris del taxi s鈥檋an vist en una situaci贸 incomoda i desagradable, en agafar un taxi i trobar-se alguns taxistes amb missatges racistes i feixistes, com li va passar a l鈥檃ctor Achero Ma帽as. Aquests taxistes s贸n una vergonya per al taxi de Barcelona, no ens representen i no haurien de ser taxistes.

Des de la secci贸 del taxi de la CNT i Taxis Anarquia, defensem un taxi contra el feixisme i el racisme, per la conviv猫ncia, la igualtat i el respecte. Animem als treballadors i treballadores del taxi a denunciar aquestes situacions i a no tolerar actituds racistes , xen貌fobes, hom貌fobes鈥

SALUT I BON VIATGE
Autor font: Taxi.cnt.cat