Novembre 8, 2021
Per Banc Expropiat
219 vistes


Aquesta trobada és una mena de grup de lectura, amb una peculiaritat: es convida a cada participant a brodar alguna de les seves impressions sobre unes estovalles i uns tovallons de tela. No cal saber cosir o brodar, només voler participar.

Es desenvolupa de la següent manera: després de la inscripció es poden recollir els textos al Banc Expropiat fins uns dies abans de la trobada, o te’ls podem enviar per correu en format PDF. No és una lectura llarga, unes 40 pàgines en les quals estan inclosos:

– El relat de Charlotte Perkins Gilman “El tapís groc”
– Poemes de Carmen Boullosa
– El fullet de la vaga de Lordstown 72 i una versió adaptada
– Declaracions de dones diagnosticades de fibromiàlgia recollides pels seus psiquiatres
– Una tira còmica sobre l’adolescent Katie K-Boom.

No són textos extensos ni complicats, només pretenen llançar pinzellades sobre com es retrata la histèria des de la psiquiatria o l’imaginari popular per buscar punts de connexió amb experiències pròpies de les participants i amb formes de resistència. Al final dels textos hi ha una petita bibliografia per si vols conèixer més sobre la formació d’aquest imaginari de l’histèria.

 
Durant la lectura, pensa en una paraula o frase que et connecti amb els textos. O una crítica cap a aquests, com vulguis. El dia de la trobada brodarem juntes aquestes frases o paraules mentre compartim com ens interpel·la aquesta idea de la histèria. També pots portar textos per compartir amb les participants.
Autor font: Bancexpropiatgracia.wordpress.com