Gener 2, 2021
Per El Pratl Libertari
291 vistes

Tal dia com avui, un 2 de gener de 1981, van tenir lloc diverses accions de sabotatge amb explosius contra transformadors de FECSA a Barcelona i Lleida i contra una torreta d鈥檃lta tensi贸 al Prat de Llobregat.

Durant el 1980 i els inicis de 1981 Terra Lliure empr猫n una campanya d鈥檃ccions contra empreses el猫ctriques com ara la FECSA o ENHER en protesta per la construcci贸 de la central nuclear d鈥橝sc贸, consistent en detonar artefactes explosius d鈥檈scassa pot猫ncia contra les oficines de les principals empreses el猫ctriques quan aquestes es trobaven desocupades. En aquestes accions, una aleshores misteriosa organitzaci贸 va comen莽ar a reclamar l鈥檃utoria dels atemptats sota el nom de Terra Lliure.

Terra Lliure no es donaria a con猫ixer oficialment fins al mes de juny d鈥檃quell mateix any, amb un acte al Camp Nou, mitjan莽ant un pamflet repartit durant l鈥檃cte de la Crida a la solidaritat en defensa de la llengua i cultura catalanes, celebrat al coliseu blaugrana, amb m茅s de 100.000 persones a les graderies.

Dos anys abans, el 1979, havia mort accidentalment mentre manipulava un artefacte explosiu un ve铆 d鈥橢l Prat, en F猫lix Go帽i, membre de l鈥檈mbri贸 del qual esdevindria posteriorment Terra Lliure, i conegut per haver militat amb anteriorit a el Partit Socialista d鈥橝lliberament Nacional-Provisional (PSAN-P) i al sindicat Col路lectiu d鈥橭brers en Lluita. A la seva desaparici贸 s鈥檜niria la d鈥檜n altre ve茂 del Prat mort amb id猫ntiques circumst脿ncies, en Quim S脿nchez.
Autor font: Elpratllibertari.cat