Desembre 17, 2020
Per El Pratl Libertari
437 vistes


Tal dia com avui farà 35 anys, el 17 de desembre de 1985, el nostre municipi va viure l’enterrament de Joaquim Sánchez, un jove veí del Prat de Llobregat mort accidentalment el dia anterior mentre manipulava un artefacte explosiu.

Més de 200 persones van apropar-se fins el Cementiri Nou a l’enterrament per acomiadar el difunt. Molt conegut entre els ambients activistes locals, molts pratencs s’assabentarien llavors que aquell jove que coneixien havia abandonat l’activisme públic, per fer passar a militar a la clandestina Terra Lliure.

L’enterrament no va restar exempt de moments de tensió entre la família i molts dels presents, per les recriminacions públiques de la mare per la mort del seu fill. Finalment i malgrat les inicials reticències inicials de la família, la bandera estelada acompanyaria el taüt d’en Quim.

En aquells mateixos instants Jordi Cort i Hidalgo estava sent interrogat per la policia espanyola a la comissaria de Via Laietana. Havia estat detingut a 2/4 de dues de la matinada del dia 16 acusat de ser el presumpte co-autor juntament amb Quim Sánchez de diverses accions, entre elles l’assalt i col·locació d’un artefacte explosiu al despatx del advocat, i figura destacada de la ultradretà, Esteban Gómez- Rovira.

Informació relacionada:

Tal dia com avui; l’Audiència Nacional espanyola obre un procès per les esqueles a en Quim Sànchez

La Policia Municipal del Prat retira la placa de Plaça en memòria a en Quim Sànchez
Autor font: Elpratllibertari.cat