Juny 26, 2021
Per El Pratl Libertari
314 vistes


Tal dia com avui, un 26 de juny de 2001 va inaugurar-se oficialment el Centre d’Informació Ambiental del Prat de Llobregat, més conegut com a les Cases d’en Puig. Aquest és el nom que van rebre els antics habitatges que durant gairebé 200 anys van acollir els jornalers que venien a treballar les terres del Prat. Per aquesta raó eren un referent de la nostra memòria col·lectiva, encara que van adquirir rellevància pública d’ençà la seva okupació i posterior desallotjament.

L’Ajuntament va anunciar aleshores que les Cases d’en Puig, un cop rehabilitades, es convertirien en un espai de participació ciutadana, intercanvi i debat sobre medi ambient i sostenibilitat. Però aquesta procés no va estar exempt de polèmiques, com la destrucció del pou i el forn que hi havia, o la reconstrucció de l’edifici, passant a esdevenir un fals històric, amb poc o res a veure amb l’estructura original.

Però la festa dels polítics, segons era previsible, la van espatllar membres i simpatitzants del anteriorment dessalotjat per la Policia Local, K.O.P. ‘Les Cases d’en Puig’, els quals van irrompre durant el discurs de l’Alcalde amb xiulets, crits d’”especulador” i molts petards. Els manifestants denunciaven la hipocresia de l’Ajuntament per una rehabilitació que van qualificar de destrucció del patrimoni i una falsa preocupació mediambiental quan és culpable del deteriorament del Delta. Tampoc van faltar moments de tensió, quan els okupes van entrar dins de l’edifici contra l’oposició de la Policia Local.

Finalment, la gent va poder visitar les Cases i els actes de inauguració van prosseguir fins les 21.00h.
Autor font: Elpratllibertari.cat