Setembre 23, 2022
Per Nord-Estl Libertari
209 vistes

Suport a Olot pels encausats pels aldarulls despr茅s de l’acte de Vox a Olot el 2021 

Els investigats s’enfronten a multes i a penes de pres贸 de fins a 2 anys 

Arriba al jutjat el cas de l’acte de Vox a Olot 

Els antifeixistes investigats pels aldarulls es van negar a declarar 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Olot (la Garrotxa, comtat de Besal煤) 23/09/2022.- Llegim al diari El Punt Avui que set dels nou joves antifeixistes que estan sent investigats pels aldarulls produ茂ts amb els Mossos d’Esquadra durant un acte de Vox a Olot (la Garrotxa, comtat de Besal煤), el 14 de febrer de l’any passat, van haver d’anar ahir als jutjats d’aquesta ciutat, on els havien citat per a prendre’ls declaraci贸. Els investigats, per貌, es van negar a declarar. Tamb茅 estaven citats els agents dels Mossos implicats en el cas. Mentrestant, a l’exterior de les depend猫ncies judicials una cinquantena de persones es van concentrar per donar suport als joves, als quals atribueixen desordres p煤blics i atemptat contra l’autoritat, uns fets que ells neguen. Un dels investigats que no havia estat citat a declarar va emmarcar la situaci贸 en qu猫 es trobaven a la repressi贸 que pateix el moviment antifeixista. “Seguirem lluitant“, va anunciar. 

Segons un despatx de l’Ag猫ncia Catalana de Not铆cies, una cinquantena de persones han donat suport als encausats arran de les protestes que hi va haver al Firalet d’Olot el 10 de febrer del 2021, quan una concentraci贸 contr脿ria a un acte electoral de Vox pel 14 de febrer va acabar en c脿rregues policials. Ahir dijous, el jutjat havia citat a declarar set dels nou investigats, a qui s’acusa de desordres p煤blics i atemptat contra agent de l’autoritat. A m茅s, tamb茅 hi havia citats efectius de la Brimo dels Mossos d’Esquadra, que aquell dia estaven desplegats a Olot. Els encausats, que han decidit no declarar fins que el cas arribi a judici, s’enfronten a multes i a penes de pres贸 de fins a 2 anys. 

Set dels nou investigats arran de les c脿rregues policials han anat aquest mat铆 als jutjats, que els havia citat, per acollir-se al seu dret a no declarar. A les portes de l’edifici, s’hi han concentrat una cinquantena de persones, agrupades sota la plataforma Els 9 d’Olot, per donar-los suport. 

Els encausats acusen els Mossos de “crear un clima de por per a totes aquelles persones que lluiten contra el feixisme” i demanen que se’ls retirin els c脿rrecs i s’arxivi la causa. Consideren que aquell 10 de febrer, amb motiu de l’acte electoral que va convocar Vox, es va “militaritzar” el centre de la ciutat amb la pres猫ncia d’un “fort desplegament” d’agents de Mossos i de Policia Local, que van perimetrar el Firalet, i que es va impedir la manifestaci贸 convocada contra l’acte electoral (que va aplegar unes 200 persones). 

Entre els que ahir es van concentrat, hi havia tamb茅 els altres dos encausats a qui el jutjat no havia citat a declarar. Un d’ells, Flabi Esper贸, ha assegurat que l’estrat猫gia de fer-los por a partir del judici “no funcionar脿” perqu猫 els activistes continuaran fent “pressi贸 antifeixista” al carrer. 

La repressi贸 no ens aturar脿 perqu猫 seguirem lluitant perqu猫 els espais p煤blics siguin lliures“, ha afegit per la seva banda el membre de la plataforma que els dona suport, Ignasi Araluza. A m茅s, Araluza ha remarcat que, en aquesta causa, “la den煤ncia no ve de l’Estat espanyol, sin贸 de la Generalitat, com ja hem vist en d’altres com la de Marcel Vivet“. 

I ha afegit: “Intenten desmobilitzar el jovent que actua per mostrar un rebuig ferm al feixisme“, assegurant que al Parlament de Catalunya “es venten de valors antifeixistes i creen cordons sanitaris per a茂llar Vox, per貌 no deixen actuar de la mateixa manera al carrer“. 

Ara, la plataforma Els 9 d’Olot treballa per crear una caixa de suport a trav茅s de la qual volen recollir fons per afrontar les despeses derivades del judici i la defensa dels encausats. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com