Setembre 23, 2022
Per Nord-Estl Libertari
838 vistes

Suport a Olot pels encausats pels aldarulls després de l’acte de Vox a Olot el 2021 

Els investigats s’enfronten a multes i a penes de presó de fins a 2 anys 

Arriba al jutjat el cas de l’acte de Vox a Olot 

Els antifeixistes investigats pels aldarulls es van negar a declarar 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú) 23/09/2022.- Llegim al diari El Punt Avui que set dels nou joves antifeixistes que estan sent investigats pels aldarulls produïts amb els Mossos d’Esquadra durant un acte de Vox a Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú), el 14 de febrer de l’any passat, van haver d’anar ahir als jutjats d’aquesta ciutat, on els havien citat per a prendre’ls declaració. Els investigats, però, es van negar a declarar. També estaven citats els agents dels Mossos implicats en el cas. Mentrestant, a l’exterior de les dependències judicials una cinquantena de persones es van concentrar per donar suport als joves, als quals atribueixen desordres públics i atemptat contra l’autoritat, uns fets que ells neguen. Un dels investigats que no havia estat citat a declarar va emmarcar la situació en què es trobaven a la repressió que pateix el moviment antifeixista. “Seguirem lluitant“, va anunciar. 

Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies, una cinquantena de persones han donat suport als encausats arran de les protestes que hi va haver al Firalet d’Olot el 10 de febrer del 2021, quan una concentració contrària a un acte electoral de Vox pel 14 de febrer va acabar en càrregues policials. Ahir dijous, el jutjat havia citat a declarar set dels nou investigats, a qui s’acusa de desordres públics i atemptat contra agent de l’autoritat. A més, també hi havia citats efectius de la Brimo dels Mossos d’Esquadra, que aquell dia estaven desplegats a Olot. Els encausats, que han decidit no declarar fins que el cas arribi a judici, s’enfronten a multes i a penes de presó de fins a 2 anys. 

Set dels nou investigats arran de les càrregues policials han anat aquest matí als jutjats, que els havia citat, per acollir-se al seu dret a no declarar. A les portes de l’edifici, s’hi han concentrat una cinquantena de persones, agrupades sota la plataforma Els 9 d’Olot, per donar-los suport. 

Els encausats acusen els Mossos de “crear un clima de por per a totes aquelles persones que lluiten contra el feixisme” i demanen que se’ls retirin els càrrecs i s’arxivi la causa. Consideren que aquell 10 de febrer, amb motiu de l’acte electoral que va convocar Vox, es va “militaritzar” el centre de la ciutat amb la presència d’un “fort desplegament” d’agents de Mossos i de Policia Local, que van perimetrar el Firalet, i que es va impedir la manifestació convocada contra l’acte electoral (que va aplegar unes 200 persones). 

Entre els que ahir es van concentrat, hi havia també els altres dos encausats a qui el jutjat no havia citat a declarar. Un d’ells, Flabi Esperó, ha assegurat que l’estratègia de fer-los por a partir del judici “no funcionarà” perquè els activistes continuaran fent “pressió antifeixista” al carrer. 

La repressió no ens aturarà perquè seguirem lluitant perquè els espais públics siguin lliures“, ha afegit per la seva banda el membre de la plataforma que els dona suport, Ignasi Araluza. A més, Araluza ha remarcat que, en aquesta causa, “la denúncia no ve de l’Estat espanyol, sinó de la Generalitat, com ja hem vist en d’altres com la de Marcel Vivet“. 

I ha afegit: “Intenten desmobilitzar el jovent que actua per mostrar un rebuig ferm al feixisme“, assegurant que al Parlament de Catalunya “es venten de valors antifeixistes i creen cordons sanitaris per aïllar Vox, però no deixen actuar de la mateixa manera al carrer“. 

Ara, la plataforma Els 9 d’Olot treballa per crear una caixa de suport a través de la qual volen recollir fons per afrontar les despeses derivades del judici i la defensa dels encausats. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com