Agost 16, 2021
Per Nord-Estl Libertari
227 vistes

SOS Lloret denuncia «la degradació» del conjunt modernista de Sant Pere del Bosc i «la deixadesa» de l’Ajuntament 

Diu que l’estat de conservació és «pèssim» perquè les casetes tenen pintades i l’escultura de l’Àngel cau a trossos 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Lloret de Mar (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) 16/08/2021.- Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies, l’associació ciutadana SOS Lloret denuncia «la degradació» del conjunt modernista de Sant Pere del Bosc i critica «la deixadesa» de l’Ajuntament de Lloret de Mar (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) per posar-hi remei. L’entitat diu que l’estat de conservació del monument a l’Àngel, les casetes modernistes i les creus de terme «és pèssim». Subratlla que les casetes estan plenes de pintades i que l’escultura cau a trossos. SOS Lloret critica que fa més d’un any que ja va denunciar la situació al consistori, i s’estranya que no hi hagi actuat. Sobretot, tenint en compte que aquest maig mateix el ple municipal va declarar el conjunt modernista com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). L’associació demana a l’Ajuntament que faci “accions efectives” i diu que, si no ho fa, portaran el cas a la Generalitat. 

El conjunt modernista de Sant Pere del Bosc, situat en aquest paratge de Lloret de Mar, el formen el monument a l’Àngel, les casetes de l’Àngel, la capelleta de la Mare de Déu de Gràcia i les creus de terme de Pedra i de Terrissa, a més del conjunt d’edificis del santuari. SOS Lloret subratlla que el paratge «és una de les zones forestals més emblemàtiques del municipi» que es troba «profundament arrelada en l’imaginari sentimental, tradicional i lúdic dels lloretencs». L’associació critica, però, que l’estat de conservació del conjunt és «pèssim». En especial, el del monument de l’Àngel, el de les dues casetes modernistes situades als peus del turó de Ses Pedres Lluïdores i les dues creus de terme. De l’escultura, se’n desprenen les plomes de metall, en perilla l’estructura de les ales i, a més, l’Àngel ha patit actes vandàlics. «Tant el monument com la plaça on es troba, que està en estat ruïnós», precisa SOS Lloret.  

Al maig de l’any passat, l’entitat va entrar una instància a l’Ajuntament reclamant que es fes un peritatge dels danys i que es parlés amb la propietat del paratge perquè es restaurés el monument de l’Àngel. «La resposta del Consistori va ser que s’havia obert un expedient, sense donar cap més detall», diuen des de SOS Lloret

Segona instància 

SOS Lloret, però, s’estranya que tot i no haver-s’hi fet res més, aquest maig el ple municipal declarés el conjunt modernista com a BCIL. «L’estat de conservació continua essent el mateix, pèssim», subratlla SOS Lloret. Per això, l’associació ha entrat una nova instància a l’Ajuntament, demanant que se’ls informi sobre l’estat en què es troba l’expedient, insistit en la importància de restaurar l’escultura de l’Àngel, i també d’incloure la resta de patrimoni de Sant Pere del Bosc en la rehabilitació. «Considerem que l’Ajuntament actua amb deixadesa, perquè després de més d’un any de la nostra denúncia, no hi ha hagut cap acció efectiva perquè es restauri el patrimoni cultural del paratge», critica SOS Lloret. Per això, l’associació ciutadana ja avança que, en funció del què els respongui el consistori, estudiaran portar el cas davant Patrimoni de la Generalitat «per denunciar el tema i buscar solucions». 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com