Maig 27, 2022
Per Nord-Estl Libertari
167 vistes

SOS Costa Brava s’oposa al nou projecte d’edificaci贸 d’Aigua Xelida a Palafrugell 

L’entitat carrega contra l’Ajuntament per no haver sancionat la promotora que va tallar pins sense perm铆s 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Palafrugell (Gavarres mar铆times, Baix Empord脿, comtat de Girona) 27/05/2022.- Llegim al portal El Geri贸 Digital que SOS Costa Brava s’oposa frontalment al nou projecte d’edificaci贸 a la zona d’Aigua Xelida, a Palafrugell (Gavarres mar铆times, Baix Empord脿, comtat de Girona). La plataforma ha presentat al路legacions contra la proposta que ha presentat la promotora que ha rebaixat de 33 a 15 el nombre d’habitatges de luxe que pret茅n aixecar en aquest espai natural a tocar de la cala. 

En aquest sentit, SOS Costa Brava argumenta que l’obra afecta m茅s de 30.000 m2 de superf铆cie i que inclou la construcci贸 de tres vials a banda dels xalets. L’entitat demana a l’Ajuntament que denegui el Pla de Millora Urbana que permet fer-ho i modifiqui el POUM per “preservar l’espai“. Tamb茅 carrega contra el Consistori per no haver sancionat la promotora per talar arbres sense perm铆s el 2018. 

Entre les al路legacions que exposa l’entitat hi ha que el terreny on es pret茅n construir compta amb pendents de m茅s del 30%, quan el l铆mit fixat per llei 茅s del 20%. Que les prop de tres hect脿rees afectades s贸n boscoses i amb pins, alzines i roures. Tamb茅 asseguren que el projecte contempla cases de amb una planta m茅s del m脿xim fixat, que 茅s de planta baixa i primer pis. Tot plegat afecta, diu SOS Costa Brava, al volum m脿xim fixat. Finalment, tamb茅 denuncien que no est脿 justificada la reducci贸 al 70% del valor unitari del s貌l per calcular la compensaci贸 a l’Ajuntament. 

Per tot plegat, la plataforma exigeix que es denegui el PMU i que es modifiqui el POUM, una demanda que ja va fer anteriorment i que inclo茂a, a banda d’Aigua Xelida, Llafranc, Tamariu i Calella de Palafrugell. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com