Abril 4, 2021
Per Nord-Estl Libertari
1,718 vistes

SOS Costa Brava i Salvem la Pineda d’en Gori denuncien les obres del camí de ronda de Palamós a tres Departaments de la Generalitat 

Lamenten la ineficiència de les administracions 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Palamós (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona) 04/04/2021.- Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies, nou intent d’aturar el camí de ronda de Palamós (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona) per part de les entitats ecologistes contràries al que consideren un “parc urbà“. SOS Costa Brava i Salvem la Pineda d’en Gori han ampliat la denúncia que van posar a la Comissió d’Urbanisme de Girona, perquè les obres s’estaven fent sense que aquest ens hagués donat el vistiplau, segons asseguren les entitats. 

Ara, a més, han denunciat davant del Servei de Biodiversitat i Medi Natural que el camí de ronda incompleix l’informe en el qual el Departament de Territori de la Generalitat demanava la “mínima artificialització” de l’espai.  

A aquest, cal afegir també la queixa de SOS Costa Brava al Departament de Cultura per “l’alt intervencionisme” del projecte, malgrat que el Departament també demanava que fos “el mínim possible“. 

Des de SOS Costa Brava i Salvem la Pineda d’en Gori deixen clar que en cap cas estan en contra de la recuperació dels camins de ronda i, de fet, recorden que era una de les prioritats quan es va constituir la plataforma que agrupa diverses entitats ecologistes del litoral.  

L’advocat de SOS Costa Brava, Eduard de Ribot, assenyala que el que els agradaria seria que s’intervingués sobre les “afectacions privades com tanques o piscines” i que es recuperés el camí de ronda. 

De Ribot lamenta que “el primer model que ens proposen sigui artificial“. “Una cosa és col·locar unes tanques de fusta o habilitar el pas corregint les intervencions privades i una altra és fer un parc urbà com el de Palamós. No volem intervencionisme a la natura“, assenyala. 

Lamenten la “ineficiència” de les administracions 

Des de SOS Costa Brava lamenten que el cas de Palamós sigui un cas que “demostra la ineficiència dels organismes públics de Catalunya“. De Ribot no entén per què les obres estan acabades i l’administració “encara no ha intervingut“, malgrat que van presentar les denúncies a Urbanisme “fa mesos“. “Entre uns i altres s’han anat passant la pilota“, assenyala. 

Ribot reconeix que l’Ajuntament de Palamós es va posar en contacte amb ells i van treballar diverses propostes per tal de reduir “l’impacte del projecte inicial”. L’advocat diu que s’han modificat “alguns aspectes” però ho considera “totalment insuficient”. 

Cal senyalar que el camí de ronda de Palamós va entrar en servei just aquest dijous passat, si bé encara falten alguns aspectes com la instal·lació dels cartells informatius i divulgatius que estan previstos en els 3,5 quilòmetres de recorregut que té des del casc urbà de la localitat, fins a la platja de Castell. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com