Octubre 21, 2021
Per Nord-Estl Libertari
1,154 vistes
La tala per fer el carril bici de Palafrugell a Calella que les entitats ecologistes denuncien. Imatge publicada el 21 d'octubre del 2021. (Horitzontal)

            La tala per fer el carril bici de Palafrugell a Calella que les entitats ecologistes denuncien

SOS Costa Brava denuncia una «tala indiscriminada d’arbrat» per fer el nou carril bici entre Palafrugell i Calella 

L’entitat diu que no s’han estudiat alternatives «més segures» 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Palafrugell (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona) 21/10/2021.- Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies, SOS Costa Brava i SOS Palafrugell denuncien que el nou carril bici entre Palafrugell i Calella (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona) s’està executant sense «estudiar alternatives existents més segures» i amb una «tala indiscriminada d’arbrat perimetral a l’autovia». Les entitats afirmen que s’està «encaixonant» el projecte en el pas de vianants actual i que «no s’aprofiten les estructures vials existents», com la carretera vella de Calella a Llafranc, el camí dels Plans o el dels Lladrés. A més, asseguren que no es resolen els punts i nusos d’enllaç amb la resta de vials urbans. 

«L’absència d’espais vigilats per aparcament i càrrega per bicicletes elèctriques a les platges demostra que no existeix un planteig perquè aquesta nova infraestructura sigui una alternativa a la mobilitat», afegeixen en un comunicat. Amb tot, asseguren que el nou vial no «aporta res més» que una «despesa innecessària» que s’haurà d’afegir a «les insuficients previsions de despeses per al manteniment dels camins existents». 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com