Agost 3, 2022
Per Nord-Estl Libertari
101 vistes

L’associaci贸 Som Mar demana que es prohibeixin les motos d’aigua a Llan莽脿 i altres zones de la Costa Brava 

Assegura que resulten ser un perill per als banyistes i caiaquistes  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Llan莽脿 (Mar d’Amunt, Albera mar铆tima, Alt Empord脿, comtat de Peralada) 03/08/2022.- Llegim al Diari de Girona que l’associaci贸 Som Mar [https://www.sommar.cat/] reclama que es prohibeixen les motos d’aigua a Llan莽脿 (Mar d’Amunt, Albera mar铆tima, Alt Empord脿, comtat de Peralada) i altres zones de la Costa Brava perqu猫 entenen que suposen un perill per a banyistes, caiaquistes i barques de pesca. Per aix貌 ha publicat un manifest a la plataforma change.org [https://www.change.org/p/aturem-les-motos-d-aigua-a-la-badia-de-llan%C3%A7%C3%A0-i-el-cap-ras/psf/promote_or_share?guest=existing&short_display_name=Miquel-D%C3%ADdac&recruiter=1271620892&source_location=corgi] al qual avui ja s’han adherit 533 persones.  

Som Mar recorda que el Pla Rector d’脷s i Gesti贸 (PRUG) del Parc Natural de Cap de Creus ha proposat l’exclusi贸 d’aquesta activitat dins dels seus l铆mits i ara l’organitzaci贸 demana que aquesta prohibici贸 s’expandeixi a altres zones de la Costa Brava. L’associaci贸 afirma que volen promoure uns valors i potenciar un turisme caracteritzats per la tranquil路litat, el respecte i l’ambient familiar que les motos d’aigua no transmeten ni proporcionen. Asseguren que “trenquen el silenci, contaminen sense cap altra finalitat que anar de pressa i molesten les persones que van a les platges“. A m茅s, afegeixen que resulten ser un perill per als banyistes, per als que practiquen caiac i, “fins i tot” per a barques de pesca, entre altres, que podrien sortir molt mal parades davant d’un impacte amb aquestes embarcacions motoritzades. 

Es recorda que Llan莽脿 ha volgut promoure un turisme familiar, respectu贸s amb l’entorn i ambientalment sostenible, posant en primer lloc la conservaci贸 del patrimoni natural i la preservaci贸 del paisatge. L’associaci贸 considera necessari preservar el silenci i la realitzaci贸 d’activitats integrades en l’entorn. S贸n valors que, s’afirma, “volem transmetre a la poblaci贸 local i, especialment, als visitants“. Lamenta que “des de fa pocs anys, aquesta conviv猫ncia s’ha trencat per la pres猫ncia de motos d’aigua a la badia del port de Llan莽脿 i del cap Ras“. 

Per aquests motius Som Mar demana el suport per eradicar aquesta activitat, que consideren “molesta i problem脿tica“, mitjan莽ant un recull de firmes. 

L’alcaldessa de Llan莽脿, N煤ria Escarpanter, diu que des de l’Ajuntament no tenen el poder per imposar cap tipus de normativa o pol铆tica pel que fa la zona mar铆tima, per貌 si que fan una crida a la regulaci贸 de l’activitat de motos d’aigua dins la zona, afavorint sempre el medi ambient i la tranquil路litat de la gent. De totes maneres no est脿 d’acord amb la completa prohibici贸 que demana l’entitat Som Mar, encara que va acceptar la petici贸 per tirar endavant el seu projecte, i creu en fermament en un punt mig que pugui “afavorir la conviv猫ncia“. Afegeix que no els ha arribat cap queixa, a part de mol猫sties ac煤stiques puntuals. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com