Gener 3, 2022
Per CGT Diputaci贸 De BCN
227 vistes


SOBRE LA NOVA ONADA I LA SITUACI脫 DE DESGAVELL EN EL TREBALL PRESENCIAL A LA DIPUTACI脫 DE BARCELONA: AMB LA SALUT NO ES JUGA!

Companys, companyes,

Som molt conscients que tot i les vacances de Nadal, molts i moltes de vosaltres esteu (estem) treballant de manera presencial en molts dels recintes i centres de treball de la Diputaci贸, i que en molts casos les Ger猫ncies i els comandaments no han traslladat els empleats i empleades les mesures organitzatives i de seguretat enfront la COVID-19 que es van acordar a la reuni贸 de la Comissi贸 T猫cnica del 21 de desembre, davant l鈥檈scenari de nova onada de contagis vinculat amb la variant 脪micron del virus. Tampoc la Direcci贸 dels Serveis de RRHH, que en aquella reuni贸 es va comprometre a traslladar directament a tota la plantilla la informaci贸 sobre les esmentades mesures via correu corporatiu massiu no ho ha fet, encara, a dia d鈥檃vui. El detall de les mateixes, les teniu en el correu que des de la Coordinaci贸 dels RRHH de la Diba es va adre莽ar a totes les Ger猫ncies el 21 de desembre (acc茅s en el seg眉ent enlla莽: https://bit.ly/3HtpNtF). Aquestes mesures impliquen l鈥檕bligaci贸:

  • de prioritzar novament el treball en remot, tot deixant sense efecte les disposicions anteriors relatives al retorn progressiu al treball presencial per al personal t猫cnic i administratiu.
  • revisar la c脿rrega de treball efectiva als llocs de treball presencials per tal d鈥檃justar els torns de treball presencial en base a la mateixa.
  • organitzar entrades i sortides esglaonades per a tots els treballadors i treballadores presencials.
  • tests diagn貌stics als treballadors i treballadores presencials per tal de garantir un seguiment adequat dels contagis.

No nom茅s 茅s important l鈥櫭簊 de la mascareta sin贸 evitar la interacci贸 social, aix铆 com evitar els despla莽aments. Ens sembla d鈥檜na gran irresponsabilitat que despr茅s de gaireb茅 dos anys de pand猫mia encara hi hagi a dia d鈥檃vui Ger猫ncies de la Diba que no compleixen convenientment ni amb les directrius de les autoritats sanit脿ries ni tampoc amb les dels RRHH de la Diputaci贸 de Barcelona, passant de puntetes per moltes de les mesures establertes, i com si aix貌 no an茅s amb ells/es. El personal presencial tamb茅 ens contagiem i contagiem!

No volem acabar aquest comunicat sense fer refer猫ncia espec铆ficament a la situaci贸 al Respir. Per les not铆cies que tenim, cada dia apareixen nous positius de COVID-19 en aquest servei, tant en usuaris/es com en treballadors/es. De fet, pel que ens diuen, s鈥檋an cancel路lat tots els ingressos de nous i noves usu脿ries previstos per al gener. Els casos entre auxiliars s贸n tants que la Ger猫ncia est脿 oferint doblar torn, perqu猫 no troben supl猫ncies per a aquestes dates.

Ja s鈥檈st脿 fent patent la manca d鈥檈fectius i ja s贸n diversos els professionals que estan doblant torn. Ens trobem, doncs, que s鈥檈st脿 trencant el primer principi de la gesti贸 del seguiment de contagis, el de la tra莽abilitat. Aquests companys i companyes estan circulant entre unitats de colors diferents, amb tot el que aix貌 comporta. I no 茅s una pr脿ctica excepcional, 茅s la norma. No pot ser que aix貌 es doni en plena nova onada de la pand猫mia. No pot ser que un/a treballador/a no s脿piga on estar脿 destinat fins que no comenci la seva jornada. No pot ser que un/a treballador/a hagi de visitar diverses unitats, no ja en una setmana, sin贸 fins i tot en el mateix dia. Amb el desgavell que aix貌 suposa per a la tra莽abilitat, per al seguiment adequat dels positius per COVID.

Clar que tot aix貌 tindria f脿cil soluci贸, i dins d鈥檃questa fer tests, proves diagn貌stiques. Essent aquesta la situaci贸 no s鈥檈nt茅n que encara no s鈥檋agi incl貌s al col路lectiu d鈥檕peraris/es de serveis en el circuit de tests, ja siguin PCR o antigens, quan estan en el mateix grau d鈥檈xposici贸 que la resta de professionals del Respir. Per貌 茅s que no nom茅s no se n鈥檈stan fent als i les oper脿ries, a les educadores de Serradell se鈥檒s en fan selectivament, igual que a les auxiliars suplents. 脡s que hi ha treballadors/es de primera i de segona?

Ja 茅s hora de corregir tot aix貌 i fer les coses com cal, protegint adequadament la salut de tothom. Des de la CGT emplacem a la Diputaci贸 de Barcelona, RRHH i Ger猫ncies, a que aix铆 sigui.

Salut!

Secci贸 Sindical de la CGT a la Diputaci贸 de Barcelona

3 de gener del 2022

鈥-

Comunicat en PDF, per a descarregar: Clicant aqu铆.
Autor font: Cgtdiba.wordpress.com