Juny 15, 2022
Per El Lokal
162 vistes

El malestar generat a la ciutat, per com segueixen les coses a la post pand猫mia, que fa la vida cada vegada m茅s dif铆cil i inc貌moda, que supedita les necessitats del mercat a les de la gent, que es potencia des de les institucions: el turisme desmesurat , l鈥檕ci industrialitzat, el negoci per damunt de tot en benefici d鈥檜ns quants, justificant la mala feina generada com un benefici col路lectiu. Tot a costa de la gent, i es veu que, malgrat els dobles discursos, 茅s el model imperant, el que es potencia i es potenciar脿, sabent que 茅s inviable i esclatar脿 m茅s aviat que tard. Si no actuem abans, desapareixeran amb els diners els inversors i ens deixaran a nosaltres la gesti贸 i el pagament del desastre. 脡s per aix貌 que estem d鈥檃cord amb la mobilitzaci贸. Tamb茅 a nosaltres se鈥檔s fa la vida impossible.

El que no compartim 茅s la prioritat en l鈥檕rdre i la llei per aturar aquests processos, apel路lant a l鈥檕rdenan莽a c铆vica que en el seu moment vam rebutjar, ja que el seu objectiu era fer fora l鈥檈spai p煤blic, multant i reprimint la gent m茅s vulnerable: per aix貌 es va crear i per aix貌 es mant茅. Tampoc no podem confiar a pensar que amb m茅s policia es resolen problemes tan greus. Cal intentar separar les conseq眉猫ncies del turisme massiu i les ind煤stries de l鈥檕ci de la gent , diferenciar entre els qui s鈥檈nriqueixen a costa dels altres i els que nom茅s volen viure. L鈥檈xperi猫ncia demostra que sempre s鈥檃plica la m脿 dura contra els m茅s febles i que es permet als m茅s forts, en nom precisament de la llei i l鈥檕rdre, saltar-se-la i continuar impunement fent caixa amb el nostre patiment.

Sabem de les dificultats d鈥檕ptar per una altra manera de fer les coses, per貌 茅s la nostra i entenem que la de molta m茅s gent, i esperem poder trobar la manera de sumar-nos i mobilitzar-nos per millorar les nostres condicions, responsabilitzar qui 茅s responsable i posar-nos a com煤. Salut i 脿nims
Autor font: Ellokal.org