Febrer 25, 2021
Per Nord-Estl Libertari
254 vistes

Sis poblacions afectades pel parc e貌lic mar铆 de la badia de Roses demanen aturar la tramitaci贸 

Els Ajuntaments de Roses, l’Escala, Sant Pere Pescador, Torroella de Montgr铆, Cadaqu茅s i Castell贸 d’Emp煤ries han recollit la preocupaci贸 de diferents sectors  

Plantegen que cal avaluar l’impacte perqu猫 podria no ser un bon projecte per al territori 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL L’Escala i Emp煤ries (Baix Ter, Alt Empord脿, comtat d’Emp煤ries) 25/02/2021.- Llegim al Diari de Girona que alcaldes de les sis poblacions m茅s afectades pel parc e貌lic mar铆 projectat a la badia de Roses demanen que s’aturi el projecte i informaci贸 sobre l’impacte al territori. 

Els representants municipals es van reunir dimarts i van acordar demanar informaci贸 a diferents departaments de la Generalitat de Catalunya per con猫ixer com afectar脿 el paisatge, les activitats a la Costa Brava i el turisme. 

Els consistoris de Roses (Serra de Rodes, Alt Empord脿, comtat de Peralada), l’Escala i Emp煤ries (Baix Ter, Alt Empord脿, comtat d’Emp煤ries), Castell贸 d’Emp煤ries (Alt Empord脿, comtat d’Emp煤ries), Torroella de Montgr铆 i l’Estartit (Baix Ter, Baix Empord脿, comtat d’Emp煤ries), Sant Pere Pescador (Baix Fluvi脿, Alt Empord脿, comtat d’Emp煤ries) i Cadaqu茅s (Serra de Rodes/Cap de Creus, Alt Empord脿, comtat de Peralada) han recollit aix铆 la preocupaci贸 d’entitats i empreses a les comarques de l’Alt i Baix Empord脿 que s’han anat manifestant des que es va con猫ixer el projecte. 

Els alcaldes, davant les retic猫ncies de diferents sectors i per vetllar per el territori, pensen que potser no 茅s un bon projecte o fins i tot que podria ser un gran negoci a costa del territori, diuen en un comunicat. 

La reuni贸 va tenir despr茅s que aquest projecte s’hagi presentat a diferents sectors, alguns dels quals han mostrat les seves retic猫ncies. 

Les poblacions posen de manifest que s贸n conscients “de la necessitat en la implementaci贸 de projectes que donin resposta a la llei del canvi clim脿tic i que contribueixin al compliment de l’objectiu al qual ens hem comprom猫s” que “l’origen de l’energia que consumim provingui un 50% de les energies renovables l’any 2030“. 

Ara b茅, posen de manifest la posici贸 del Consell Comarcal de l’Alt Empord脿 que ha demanat prendre en consideraci贸 criteris socials, paisatg铆stics, ambientals o l’equilibri del territori. 

I tamb茅 els diferents sectors que s’han manifestat p煤blicament contraris o reticents. 

Els representants de les diferents poblacions van acordar a la reuni贸 demanar una trobada amb el subdelegat del Govern espanol a Girona, Albert Bramon, per demanar que s’aturi la tramitaci贸 del projecte. 

Informaci贸 sobre l’impacte 

Tamb茅 demanen informes al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentaci贸 de l’afectaci贸 cap als pescadors perqu猫 es planteja la planta d’aerogeneradors en una gran zona de pesca, avui dia zona de veda. 

Al Departament d’Empresa i Coneixement els demanen si “realment donar脿 resposta a la necessitat energ猫tica de les comarques gironines i si tenen previsi贸 d’afectaci贸 en el sector tur铆stic“. 

Amb relaci贸 al paisatge, demanen al Departament de Medi Ambient que inclogui informes dels diferents parcs naturals de l’entorn per con猫ixer l’afectaci贸 sobre la fauna terrestre i marina o els corredors de cetacis, entre altres. 

El paisatge i les activitats n脿utiques tamb茅 preocupen i per aquest motiu s’adre莽aran al Departament de Territori i Sostenibilitat i a la secretaria General d’Esports de la Generalitat. 

Quin ser脿 l’impacte visual i paisatg铆stic, soterrament de les l铆nies d’evacuaci贸 d’energia fins a la centre de Santa Llogaia o d’altres“, 茅s una de les q眉estions que plantegen, aix铆 com l’afectaci贸 als esports n脿utics i a les empreses del sector. 

L’empresa de desenvolupament d’energia e貌lica marina BlueFloat Energy i el grup d’enginyeria i tecnologia SENER projecten el parc e貌lic mar铆 flotant a entre 10 i 22 quil貌metres. El Parc Tramuntana preveuen que estigui en funcionament el 2026 amb 84 aerogeneradors de 250 metres d’al莽ada. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com