Novembre 10, 2021
Per Nord-Estl Libertari
374 vistes


Sim贸n L贸plez Prados

Sim贸n L贸pez Prados

MEM脪RIA PROLET脌RIA DEL NORD-EST 

El 10 de novembre de 1921 neix a Linares (Sierra Morena) l’anarcosindicalista Sim贸n L贸pez Prados 

Treball脿 en diferents oficis a l’Estat franc猫s i un cop jubilat, i despr茅s de la mort del dictador Francisco Franco, pass脿 la frontera del Pirineu Oriental i instal路lat a Barcelona milit脿 en el Sindicat de Jubilats de la CNT-AIT 

Sim贸n L贸pez Prados: El 10 de novembre de 1921 neix a Linares (Sierra Morena, Ja茅n, Andalusia) l’anarcosindicalista Sim贸n L贸pez Prados –el segon llinatge sovint citat err貌niament com Prado–. El seu pare es deien Juan L贸pez i la seva mare, Mercedes Prados.  

Orfe d’infant, quan tenia 15 anys, el juliol de 1936, s’enrol脿 en la II Columna per lluitar al front d’Arag贸 i, despr茅s de la militaritzaci贸 de les mil铆cies, fou soldat de la 25 Divisi贸 de l’Ex猫rcit Popular de la Rep煤blica Espanyola.  

Ferit al front, hagu茅 de retornar a la rereguarda per a la seva hospitalitzaci贸 i, un cop recuperat, va combatre en les Brigades Internacionals.  

En 1939, amb la vict貌ria franquista, va ser capturat i recl貌s a diversos camps de concentraci贸, a la pres贸 de San Juan de Mozarrifar, a Zaragoza (Zaragoza, Arag贸) i, posteriorment, enviat a un batall贸 disciplinari al Protectorat espanyol del Marroc espanyol, d’on pogu茅 fugir i passar al Protectorat franc猫s. Per evitar la deportaci贸 a l’Espanya franquista, pass脿 cinc anys enquadrat en la Legi贸 Estrangera francesa.  

Un cop desmobilitzat, treball脿 en diferents oficis a l’Estat franc猫s.  

Un cop jubilat, i despr茅s de la mort del dictador Francisco Franco, pass脿 la frontera del Pirineu Oriental i instal路lat a Barcelona milit脿 en el Sindicat de Jubilats de la Confederaci贸 Nacional del Treball (CNT-AIT).La seva companya fou Carmen Hidalgo Bobillo.  

Sim贸n L贸pez Prados va morir el 4 de novembre de 1998 al seu domicili de Barcelona i va ser incinerat.
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com