Febrer 18, 2022
Per Nord-Estl Libertari
225 vistes

Necrol貌gica de Sime贸n Sus铆n Pac apareguda en el peri貌dic tolos脿 "Cenit" del 24 de mar莽 de 1992

Necrol貌gica de Sime贸n Sus铆n Pac apareguda en el peri貌dic tolos脿 Cenit del 24 de mar莽 de 1992

El 18 de febrer de 2017 es public脿 que “el El 18 de febrer de 1909 neix a Osca l’anarcosindicalista Sim贸n Rafael Sus铆n Pac”. Ara tenim m茅s dades: en comptes de Sim贸n es deia Sime贸n i que havia mort a Montalban el 24 de febrer de 1992, quan va ser el 23 de febrer.  

MEM脪RIA PROLET脌RIA DEL NORD-EST 

El 18 de febrer de 1909 neix a Uesca (Plana de Uesca) l’anarcosindicalista Sime贸n Rafael Sus铆n Pac 

Militant de la CNT-AIT, va ser empresonat a Uesca arran del moviment de solidaritat amb l’aixecament revolucionari del gener de 1932 a F铆gols 

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, cam铆 de l’exili, pass脿 la frontera del Pirineu Oriental i pat铆 els camps de concentraci贸 de la Platja d’Argelers de la Marenda i de Bram, establerts pel Govern franc猫s presidit pel primer ministre 脡douard Daladier 

Sime贸n Rafael Sus铆n Pac: El 18 de febrer de 1909 neix a Uesca (Plana de Uesca, Uesca, Arag贸) l’anarcosindicalista Sime贸n Rafael Sus铆n Pac –algunes fonts citen err貌niament el nom com Sim贸n–. El seu pare es deia Rafael Sus铆n Rudi茅, jornaler, i la seva mare, Juana Pac Cast谩n. 

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, cam铆 de l’exili, pass脿 la frontera del Pirineu Oriental i pat铆 els camps de concentraci贸 de la Platja d’Argelers de la Marenda i de Bram, establerts pel Govern franc猫s presidit pel primer ministre 脡douard Daladier. 

Sime贸n Sus铆n Pac va morir el 23 de febrer –algunes fonts citen err貌niament el 24 de febrer– de 1992 a Montalban (Tarn e Garona, Guiena, Occit脿nia). 

Per llegir la seva biografia

[https://nordestllibertari.blogspot.com/search?q=Sim%C3%B3n+Sus%C3%ADn+Pac]. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com