Abril 4, 2022
Per CNT Barcelona
2,461 vistes
[Secció Sindical 061]

Serveo converteix tot els contractes d’obra i servei de la secció sindical de CNT a indefinits. Per extensió, també ho ha fet amb els i les companyes que no formen part del nostre sindicat. Recentment, Ferrovial Servicios ha canviat la seva marca a Serveo, tot i que continua sent la mateixa empresa, la qual està subcontractada pel Sistema d’Emergències Mèdiques per gestionar el 061/Salut Respon.

Des que l’Audiència Nacional va anul·lar aquest tipus de contracte del nostre conveni col·lectiu, ara fa 6 mesos, hem estat pressionant a l’empresa perquè acatés la sentència. En primer lloc, vam demanar-ho formalment, però davant la seva negativa ho vam denunciar a Inspecció de Treball i Seguretat Social. Posteriorment, vam iniciar un conflicte sindical amb l’objectiu d’informar els nostres companys/es de la situació, repartint octavetes i enganxant cartells als diferents centres de treball. La darrera setmana de març, li vam donar una nova oportunitat a l’empresa de solucionar el conflicte, però davant la seva negativa, ens vam veure amb l’obligació d’intensificar les nostres accions. Finalment, el 30 de març vam realitzar piquets davant de CECOS Espai Bital i Motors.

Consolidar els llocs de treball de tota la secció sindical és un gran pas, tot i això, mantenim el conflicte sindical obert perquè se’ns continua negant ampliar la nostra jornada laboral. Un contracte indefinit de 24 hores setmanals encara és una situació precària i l’empresa sap que a llarg termini aquesta situació ens obliga a treballar a més d’un lloc alhora o a canviar de feina. Recordem que negar ampliar la jornada a un/a treballador/a de l’empresa, mentre es fan contractacions per ocupar el mateix lloc de treball vulnera l’Estatut dels Treballadors; situació que continua denunciada davant Inspecció de Treball i Seguretat Social.

Hem demostrat que l’acció sindical és la millor eina per millorar les nostres condicions laborals.

Uneix-te a nosaltres, afilia’t a CNT!
Autor font: Cntbarcelona.org